מחקר פעולה | מבוא קצר

מצגת : מחקר פעולה

מחקר פעולה בלוד.pptx

 

מחשבות על מחקר פעולה | נכתב ע״י צוות חלוץ, לוד 2019

מסלול החממה כמתפתח מהמקום הליניארי ממקום של גיבוש זהות של איש חינוך ולמעשה החינוכי וליציאה לפעולה. המסע הזה איתגר את המקום של הקשר בין החיבור האישי והתשוקות לפעולה בעולם. אמנם היו יוזמות שאכן צמחו לפרויקטים בעלי עשיה חברתית חינוכית אך רוב היוזמות נשארו תיאורטיות או בזירות פעולה מצומצמת.

השינוי שהמסלול עושה הוא מיקוד ביזמות כבר מהשנה הראשונה.  מעבר מתפיסות נאו ליברליות שרואות אדם במרכז ומסע ההתפתחות שלו הוא החשוב, לתפיסות אקטיביסטיות שמחברות בין המרחב האישי והתשוקות למה הצרכים של המרחב והשדה ומה הוא מזמן כהזדמנות רלוונטית.

העולם של פדגוגיה יזמית נחקרת היום בטובי האוניברסיטאות בעולם ובמגוון פקולטות.

פיתוח אנשי חינוך לאקטיביזם- בנסיון להבין מה חסר הבינו שהמיקוד הוא בחלק של החינוך כפרופסיה ולא בחלק של "המיזם החינוכי". מה שחסר בהכשרות המורים היום הוא שמורים לא מוכשרים ללמידה עצמית כך שהם לא יודעים לעשות זאת עבור אחרים לא יודעים לעשות שימוש במחקר חינוכי שיודע להמשיג דברים וללמוד ממנו, מורים לא מייצרים גוף ידע מאוגד, מורים לא לומדם לעבוד בארגון ולא בקבוצות בדגש על קבוצת משימה, מורים לא יודעים להעביר תהליכים קבוצתיים וגם לא לתכנן ולעשות אסטרטגיה עם שלבי תכנון משוב ובקרה וגם חורים לא יודעים להיות מנטורים.

במחקר החינוכי לוקחים שדה חוקרים אותו אל מול עולם תיאורטי קיים ממשיגים אך הידע לא חוזר לשדה. פילוסופים רבים טוענים שמחקר צריך להיטיב עם השדה אותו הם חוקרים זה ההבדל בי מחקר על חינוך למחקר חינוכי שמנסה לעשו זאת. הוכח במחקרים חדשים שמחקר חינוגי מצליח לעשות השפעה ושינוי בשטח כי ניתן לשכפל את הפעולולת ולהעתיק אותו ליום יום של המעשה החינוכי.

מחקר פעולה NOFKE  1997 מדברת על שלושה מימדים במחקר פעולה וטוענת שזה הבסיס למחקר חינוכי

המימד המקצועי- הפרופסיה- חיזוק המעמד המקצועי באמצעות פיתוח סגל

בממד האישי פיתוח ומימוש עצמי

המימד הפוליטי חתירה לתיאורות ביקורתיות וכוד

שני שלבים במחקר פעולה

אבחון- לגבי הצרכים האמיתיים בשטחת האבחון חשוב כצעד ראשון כדי להבין את הארגון והוא גם פעלה הוראתית בסיסית להבנת הפער ולמתן מענה ספיצי לפער אבחון נכון לכל פעולת הוראה היכולת להבין תהליכים אישים וגם תהליכי למידה וזו כשלעצמה פעולת הוראה.

הערכה- מחקר פעולה לעיתים לא מצליחה או המחקר או הצלחה היעדר הצלחה היא לא כישלון כי חקר הכישלון תורם כשלעצמו אם יודעים להסביר אותו. המושג פעולה שיצאה לדרך ללא קשר להצלחתה בחיבור ליכולת להסביר את ההצלחה או הכשלון היא התוצר המשמעותי.

יש לנו הזדמנות לומר שאין צורך להמציא את הגלגל, מחקר פעולה מותאם לתוכניות שלנו מספקת עוגן תיאורתי ודרך פעולה זמינה.

תוכן זה מוגן. יש להתחבר כדי לצפות בו:

התחברו:

דילוג לתוכן