הכניסה לגן וההיכרות עם הגננת הם שלב חשוב ביותר וכדאי לשים לב לאופן שבו אנחנו נכנסים לגן ולתוכן של המפגש הראשון, לאור הביטוי הידוע – "אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני". הרבה מהעבודה של תחילת התהליך קשורה ב"גמילה" מהרגלים מוכרים של גננות לגבי תהליכי למידה וכניסה למרחב מסוג אחר. 

כמה נקודות שכדאי להתייחס אליהן סביב המפגש הראשוני: 

  1. יחסים של שותפות – עשויה להיות רגישות רבה מצד הגננת כלפי כניסה של גורמים אשר נחשבים בעיניה גורמים היררכיים שבאים לבקר את עבודתה המקצועית. לפעמים עצם הנוכחות שלנו, גם אם לא נאמר דבר, עשויה להיות מאיימת ולהיות מקושרת לחוויות קודמות לא חיוביות (פעמים רבות בהמשך הדרך מספרות הגננות על החששות שהיו בהתחלה).  יצירת האמון עם הגננת תתרחש עם הזמן ועם העמקת ההיכרות. בשלב הראשוני יהיה טוב לנסות לבנות אווירה חיובית והיכרות אישית, ולהבהיר את העמדה שלנו בהנחייה (שותפות ולא פיקוח, עבודה משותפת של חקירה והתנסות ולא הדרכה, עבודה המזהה את נקודות החוזק הייחודיות שלה כגננת, את התשוקות והעניין שלה).  
  2. תקשורת פתוחה וכנה- הצורך לרצות אותנו כמנחים וה"לא נעים לי" עלולים להוביל לבזבוז של זמן רב ותחושת החמצה כאשר הגננת לא באמת מחוברת לתהליך, או מורגלת בעשיית מטלות כדי לצאת ידי חובה. כדאי להתייחס לחשיבות של תקשורת פתוחה וכנה, והצורך לבנות ביחד את תהליך העבודה. במילים אחרות – אם הכיוון שאנחנו הולכות בו מרגיש לך לא מתאים, או אני כמנחה מציע משהו שלא נראה לך אז חשוב שתגידי ותציפי את זה. כך נוכל להתקדם ואת תרגישי שאת מרוויחה מהתהליך. 
  3. בהירות של התהליך-  ההתחלה עשויה להיות מציפה מאוד אז לא חייבים להתנפל על הגננות עם כל ציר ההנחיה והמושגים כבר בהתחלה. מצד שני, יש גננות שזקוקות לזה ולחוצות מאי הוודאות. כדאי לבדוק עם הגננת אם יש עוד דברים לגבי התהליך שחשוב לה להבין עכשיו ובמידת הצורך לפרוס את השלבים השונים ולוח הזמנים הכללי. 
  4. שונות בין גננות –  התהליך שלנו, בשונה מתהליכים אחרים איננו מכוון לסטנדרט אחיד שכל הגננות צריכות להשיג אלא עוסק בתהליך התפתחות אישי השונה מאוד בכיוון ובקצב שלו בין גננת לגננת. כדאי להתייחס לנקודה הזו בתוך תיאום הציפיות, ולדבר על השוני בין תכנית זו לתכניות שהן מורגלות בהן. ננסה הפעם  להסתכל פחות "האם הפרוייקט שלי טוב כמו של העמיתה שלי" ויותר נסתכל "האם הפרוייקט שלי מתאים לערך שבחרתי? האם אני מצליחה לקדם את הערך בגן?".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *