"סדירות" היא מושג שטבע סרסון (לקריאה נוספת ראו מאמר) והוא מתייחס לחלקים השונים המרכיבים את כלל החוויה, התרבות והסביבה של ארגון. כאשר אנחנו מתחילים לפרק את חיי הגן לסדירויות המרכיבות אותו, זה מאפשר לנו להחלץ לרגע מהחשיבה המקובעת לגבי הגן ולהתבונן עליו כעל אוסף של סדירויות אשר בצורתן הנוכחית מקדמות (וגם מעכבות) ערכים מסויימים. בשלב ראשוני זה של התנסות אין צורך "לפרק" את כל סביבת הגן ולבנות אותה מחדש אלא לקחת סדירות אחת בלבד ולעצב אותה באופן שיקדם את הערך הנבחר. זו יכולה להיות סדירות קיימת שהגננת חשה אי נחת לגביה ורוצה לשנות, או הוספה של סדירות חדשה.
התנסות בתכנון ויישום של סדירות היא שלב מסקרן ומרגש, ומתרחשים בו דברים צפויים וגם בלתי צפויים. הדגש הוא על ההתבוננות והלמידה ממה שמתרחש, יותר מאשר על הצלחה מהירה ומיידית של הסדירות שתוכננה.
דברים שקורים ומבשילים עם ההתנסות בסדירות:
יישום ערכים
תצפית והתבוננות רפלקטיבית על העשייה דרך הערך.
ידיים-ראש-ידיים
בעלות של הגננת על התהליך
חקר וחיפוש אחר מקורות השראה.
דגשים לפיילוט:
ההתנסות היא בסדר גודל קטן. מטרתה ללמוד את ה"שפה" ואת דרכי העבודה.
כדאי לבחור משהו פשוט יחסית, עם סיכויי הצלחה גבוהים שיאפשרו התבוננות ומרחב בטוח לניסוי וטעיה. כל אלו יסללו דרך למהלך רחב יותר בהמשך הדרך.
התנסות דרך סדירות ולא אירוע חד פעמי, מזמנת מפגש חוזר עם השינוי והתמדה בו לאורך זמן.
הנה דוגמה לסדירויות שנוצרו בגני חולון בעקבות השימוש במצפן https://docs.google.com/presentation/d/1Am6PQHNWy5Wgr0Au6KndslfgJ3UKeDy9/edit#slide=id.p1