אקטיביזם הוא הרצון והיכולת לפעול לתיקון החברה. לאקטיביסט תחושת מסוגלות והשפעה, יחד עם חשיבה ביקורתית חברתית.
הנחת היסוד היא שהאדם יכול להשפיע על המציאות ולשנות אותה באופן שמתאים לו ולקהילתו כאשר הוא מודע לייחודיות שלו, מכיר את נקודות החוזק והיכולות שלו, מתאפשר לו לבטא את עצמו ויש לו כלים להתבונן על הנעשה סביבו באופן ביקורתי והבנה לאן נכון לו לתעל את יכולת הפעולה שלו.
גיליון 01 דצמבר 2016 תרבות דמוקרטית מגזין המכון לחינוך דמוקרטי מהי תרבות דמוקרטית? נסיון לחדד את המושג העמום לכאורה ״תרבות דמוקרטית״ מאת אפרת בן צבי מטרתו של מאמר זה לנסות ולעמוד על המשמעות של המושג העמום “תרבות דמוקרטית” (1) – באופן בו הוא נתפס ב …
מהן פדגוגיות דמוקרטיות הפדגוגיה הדמוקרטית עוסקת בהוראה ולמידה הנובעות מרעיונות החינוך הדמוקרטי, ומהפרקטיקות הנוצרות במסגרתו, ויותר מכל היא פדגוגיה של מפגש. אם בחינוך הקונבנציונלי הידע נמצא במרכז מעשה ההוראה והלמידה, ובחינוך הפתוח הילד נמצא במרכז, …
The Innovation Engine של ד"ר טינה סליג הד"ר סליג , ד"ר למדעי המוח , משמשת כראש תוכנית היזמות הטכנולוגית באוניברסיטת סטנפורד, ארה"ב. מומחית ביצירת יוזמות ובהכשרת יזמים/ות. גדרה. נקודת המוצא העומדת מאחורי מודל "מנוע היוזמה" של ד"ר סליג, היא כי כל אחד/ת מאתנו יכול להיות יזם/יזמית. היא מבקשת למנות שישה גורמים אליהם יש להתייחס בבואנו ליזום, שלושה מתייחסים ל"מנוע הפנימי" של האדם עצמו, ושלושת האחרים – לסביבה החיצונית בתוכה הוא פועל.
גיליון 08 מאי 2019 אקטיביזם מגזין המכון הדמוקרטי מיהו אקטיביסט מה הופך אדם לאקטיביסט? חוקרים הצליחו למפות אזורים במוח שאחראים להתנהגות פרו–חברתית וגילו כי במוחם של אקטיביסטים משתחרר יותר דופמין בעקבות פעילות חברתית. מהם המכניזמים שמפעילים את האנשים שאכ …
מאת: משה שריר המאמר בא להרחיב את ידיעתנו באשר לתופעת היזמות החברתית, בהתייחס למניעים ואסטרטגיות הפעולה של יזמים חברתיים, לתנאים המאפיינים את שדה הייזום החברתי ולצירופי משתנים שיש ביכולתם לסייע בידנו בהסבר ההצלחה של מיזם בתחום החברתי, תוצר הנחישות והדחף …
מתווה לסדנא ביזמות המתווה מתייחס לסדנא שתכלול שבעה מפגשים בני שלוש שעות כל אחד. המתווה מתבסס על הלמידה שהיתה מהסדנא שהועברה בשנת תשס"ה, תוך ניסיון לענות באופן מיטבי למשוב שהתקבל מהסטודנטים. הסדנא תועבר ככל הניתן כתהליך חוויתי-התנסותי בו הסטודנטים "עובד …
יום מתווה למפגש התנעת המיזמים- מעגלי חלימה- אחרון לסמסטר א תשעז זמן כולל של הפעילות כ- 3 שעותחומרים הדרושים עבור הפעילות: ציוד משרדי- בריסטולים, גליונות, פוסט איט, טושים ודף הנחיות לקבוצות על חלימה. מהלך הפעילות משך זמן הפעילות כ-15 דקות סדנת פיתוח מחו …
פריט ידע זה מציג את רציונל שנה ב של מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית בסמינר הקיבוצים, ואת התחנות העיקריות במהלך השנתי. שנה זו מתמקדת בשתי תמות עיקריות המלוות את שני האתגרים העיקריים של הסטודנטים בשנה זו: העשרת התפיסה והכלים של תרבות דמוקרטית ופדגוגיה דמוקרטית- המלווה את אתגר ההתנסות המעשית של הסטודנטים/ות בבתי הספר בעלי התפיסה החינוכית ה"מסורתית". השראה לתחילתו של מיזם חינוכי-חברתי- תהליך המיזם כולל חלימה, הגייה, תכנון ותחילת היישום של מיזם החינוכי-חברתי שעל הסטודנטים/ות ליצור.
פריט ידע זה עוסק בקורס המרתוני הפותח את שנה ב', שייעודו לתת לסטודנט/ית התבוננות מערכתית על תהליכי שינוי חינוכיים, תוך התייחסות לאספקטים כלכליים וחברתיים. בשנה"ל תשע"ז- התמקד קורס זה בסוגיות של שינוי חינוכי בתנאים כלכליים של עוני וליווי תהליך שינוי חינוכי בסביבה מוחלשת, תוך קיום סמינר שטח ביישוב ג'סר-ע-זרקא. בשנה"ל תשע"ח- אוחד קורס זה עם הקורס המלווה אקדמית את המעורבות החברתית בשנה ב', והפך למסע בן ארבעה ימים מרוכזים בחברה הישראלית, ברוח נאום ארבעת השבטים של הנשיא ראובן ריבלין. במסגרת מסע זה פגשו הסטודנטים אוכלוסיות מיישובים שונים- חרדי, ערבי, התנחלות ויישוב במרכז הארץ. כמו כן שימש המסע כ"התנעה" לתהליך הגיית המיזמים החינוכיים-חברתיים.
פריט ידע זה עוסק באחת מרצועות הלמידה של יום החממה של סטודנט/ית שנה ב' במסלול- מעורבות חברתית. בבסיס תכנית היחידה למעורבות חברתית בסמינר הקיבוצים עומד השילוב בין פעילות שנתית קבועה בארגון חינוכי-חברתי לבין קורס אקדמי רלוונטי מלווה. במסלול החממה הן הקורסים האקדמיים המלווים את הפעילות המעשית של המעורבות החברתית, והן הפעילות עצמה, בנויים באופן שונה מיתר המסלולים בסמינר הקיבוצים. החל משנה"ל האקדמית תשע"ח- נכללו השעות הנדרשות לצורך מעורבות חברתית, המהווה דרישה אקדמית של סמינר הקיבוצים, בתוך שעות הגיית ותכנון המיזמים החינוכים-חברתיים של הסטודנטים/ות הלומדים בשנה ב'.