"שבילים" היא תכנית ארבע-שנתית להכשרת אנשי חינוך מובילים ופורצי דרך ברוח החינוך הדמוקרטי, במכללת קיי בבאר שבע.
פרויקט החממה הוא בלבו של תהליך הלימודים. ה"צמחים" הגדלים בחממה הם הסטודנטים המונחים בידי ה"גנן", המנחה (ה"חומם"). "הקירות השקופים" של החממה הם התהליכים הקבוצתיים המשמשים ראי לחברי הקבוצה ומטרתם לאפשר להם התפתחות אישית ומקצועית מיטבית . נקודת השיא של החממה היא בהפקת פרויקט חינוכי – אישי, חברתי או סביבתי – עד תום הלימודים.כמו כן התוכנית מזמנת לסטודנט חוויית שותפות בקהילה לומדים דמוקרטית. בקהילה זו הוא יכול להשפיע ולבטא את ייחודיותו. ככלל: התכנית כולה היא מרחב המבטא חינוך דמוקרטי מתוך אמונה שחוויית ההתנסות במרחב כזה מהווה בפני עצמה מודל ללמידה עבור הסטודנטים.
את החינוך הדמוקרטי מובילה תפיסה שלפיה חינוך לערכי הדמוקרטיה, לכבוד האדם ולעצמאות הוא מטרה מרכזית בשדה החינוך. החינוך הדמוקרטי מעודד היכרות של האדם עם עצמו – על שאיפותיו, על ייחודיותו, על האותנטיות שלו – וזאת בדרך של עבודה עצמית הכוללת פיתוח חשיבה ביקורתית וטיפוח אינטליגנציה רגשית. כל אלו יקדמו אותו להיות יוזם ויוצר במסגרת התחומים שמעניינים אותו, תוך כיבוד זכויותיהם של בני האדם בסביבתו הקרובה ובסביבתו הרחוקה. לפיכך החממה מתמקדת בהכשרת אנשי חינוך אקטיביסטים המכירים את עצמם, מנהלים את תהליכי הלמידה שלהם ויוצרים קשרים עם סביבתם. הם צומחים להיות מורים שתפקידם אינו רק העברת ידע דיסציפלינארי, אלא גם יצירת מפגש אותנטי ומעצים עם תלמידיהם, כמחנכים דיאלוגים.
כותבת המאמר: יעלי רונן, מבקשת לחקור את אחת המתודות המרכזיות בחינוך הדמוקרטי בתהליכי הכשרת מורים – מתודת ה"חממה". המאמר מתמקד בזיקה בין הדיאלוגים השונים המתרחשים בחממה ובין תהליכים של הבניית זהות המתרחשים באנשי החינוך.
הכשרה ייחודית לאנשי ונשות חינוך
יום מתווה למפגש התנעת המיזמים- מעגלי חלימה- אחרון לסמסטר א תשעז זמן כולל של הפעילות כ- 3 שעותחומרים הדרושים עבור הפעילות: ציוד משרדי- בריסטולים, גליונות, פוסט איט, טושים ודף הנחיות לקבוצות על חלימה. מהלך הפעילות משך זמן הפעילות כ-15 דקות סדנת פיתוח מחו …
תבנית_PDF
לפסוע בשבילי ה- Liberté, Égalité, Fraternité במבטא יהודי-ערבי דרומי; הצצה לנעשה במרחב הדרומי של המכון תכנית ״שבילים״ מייצרת שותפות יהודית-ערבית ובדרכה הצנועה, לסמן כיוון אחר בחברה הישראלית. התכנית מזמנת הוויה דמוקרטית סינרגטית המבוססת על שלושת העקרונות העומדים בבסיסה של הדמוקרטיה – חירות, שוויון ואחווה.
שנה א'- שנת החיפוש בשלב זה הסטודנט לומד על עצמו ועל העולם שבו הוא חי בעזרת התחומים שהוא מזהה כחזקות שלו וכאזור הצמיחה שלו, ויוצא לחיפוש אחר נקודות ההשקה של אלו עם העולם. תהליך חיפוש זה הוא חלק מהכשרת איש חינוך הפעיל בעולם. למידה היא חיפוש וגילוי המלווי …
בסוף שנה א מושגת מטרת גיבוש קבוצה המשמשת לסטודנט "קהילה" שבחר להשתייך אליה. בשנה ב על קהילה זו להעצים את תהליך הלמידה של היחיד ולאפשר לו לתמוך בלמידה של אחרים (רייכרט, שם). מהלך זה מתאפיין בדיאלוג מתמיד בין הלומד, המלמד, חבריה האחרים של קהילת הלומדים ו …
תפקיד החונך בראי הגותו של קרישנהמורטי קרישנהמורטי, הוגה דעות ואיש חינוך הודי, מדבר בכתביו על תפקידו של החינוך. החינוך, לתפישתו, מתקיים בדרך תעשייתית. משמע, בית הספר והמבוגרים המשמעותיים בו, מכשירים ומסלילים את הלומדים והלומדות כדי שיעמדו בנורמה החברתית …