אבן יסוד מרכזית במנהיגות דמוקרטית היא היכולת של המנהל להוביל שותפות עם האנשים עליהם הוא ממונה ולראות באנשים חלק ממערכת אורגנית אחת. על מנת לייצב תרבות דמוקרטית ברת קיימא במערכת עליה הוא מופקד – על המנהל לנקוט מדי יום בפעולות ארגוניות ובין אישיות המקדמות הלכה למעשה שותפות זו. החל מפיתוח ובניה של מוסדות ארגוניים המאפשרים מפגשים לקבלת החלטות משותפות, סדירויות ארגוניות התומכות במפגשים כאלו, פרקטיקות של שיח לקבלת החלטות משותפת,פרקטיקות לבניית תכניות עבודה עליהם אחראים צוותים וחלוקת אחראויות נרחבת ופרקטיקות לשיקוף הנעשה במערכת.
לשם כך על המנהיג הדמוקרטי להיות מצוי בפרקטיקות הארגוניות המאפשרות התנהלות מסוג זה ולהסתייע במומחים בתחום.
בנושא תמצאו מבחר של ידע וכלים אודות תפיסה מנהיגותית מערכתית ארגנית, מבנים ארגוניים המקיימים תרבות דמוקרטית, הטמעת תרבות דמוקרטית בארגון, הובלה השתתפותית וכלים למשילות משתפת. מומלץ להעמיק באמצעות ארגז הכלים ביישומים swarm-leadership, סוציוקרטיה ו שיתוף ציבור .
מאת שני מרצ׳בסקי ערב אחד בתחילת ספטמבר, מחול חד פעמי נוצר בתוך פרדס. איריס נייס מאנסמבל “לשבט לקום” קראה לו פרדס ‘אי הידיעה’, אני כצופה קראתי לו הפרדס הקסום. מחול אימפורביזציה מצטרף לעוד אומנויות שמעודדות את היצירה מתוך התהוות, מתוך הפתעה. מי שהיה במופ …
אחריות כאשר כל אדם והארגון ככלל נוהגים באחריות זה כלפי זה וכלפי הקהילה פרקטיקות מחוללות שינוי 1 התחייבות לאחריות ב- WD-40 יש פרקטיקה מחוללת שינוי המכונה "ההתחייבות לשגעת הלימוד" (The Learning-Maniac Pledge). כל עובד צריך להתחייב ולהצהיר: "אני אחראי לפע …
חלוקת סמכויות פרקטיקות מחוללות שינוי כאשר הכוח מפוזר כראוי בין כל האנשים בארגון. 1 בחר את ההנהלה זה כבר יותר מששים שנה, שבכל שנה בוחרים ב- AIESEC, מחדש את כל חברי ההנהלה. צוות המנהלים הנבחר אחראי לניהול הסניפים של AIESEC ביותר מ- 180 מדינות ברחבי העולם …
לפני כמה חודשים עסקה המועצה האזורית רמת הנגב בתכנון תיכון חדש. שני תושבים המאמינים בחינוך היונק מהקהילה המקומית לקחו על עצמם להוביל תהליך השתתפות ציבור. הם גייסו את הטכנולוגיה לצידם, והפעילו מספר כלים אינטרנטיים כדי להרחיב את מעגל המשתתפים בשיח הציבורי. כל הפרטים כאן.
הרעיון המארגן מאחורי תאוריית U הוא להביא קבוצת אנשים מגוונת לנוכחות מלאה בהווה על-מנת לבחון איזו פעולה משותפת מתהווה מתוכו. עבור הרבה א/נשים גישה כזאת נמצאת מחוץ לאזור הנוחות. עדיין, הם לא באמת נדרשים לזנוח לגמרי את העבר או את העתיד, אלא רק להסיט את תשומת ליבם להווה המשותף. העבר והעתיד, גם כך תמיד יחכו מעבר לפינה.
הנציג המתווך בין הרשות לציבור והגורמים המובילים מהרשות- חייבים לקחת בחשבון את הרקע וההיסטוריה של הנושא העומד על הפרק. בשלב הראשון יש לבדוק מה המטרה של שיתוף הציבור ומהן המגבלות סביב ההחלטה- חקיקה, תקציב, על מה אפשר לדון ומה לא ניתן לדון עליו, מיהם הגו …
גיליון 07 דצמבר 2018 דיאלוג מגזין המכון הדמוקרטי ס.ק.ר.נ.ו.ת היא המפתח לתקשורת בין תרבויות | מאת: מיכל חסון גלייזר מה זו תקשורת חוצה תרבויות? האם זה אפשרי להכיר את כל הקודים של התרבויות השונות? לפי ריקארדי פלגרינו, המפתח לתקשורת חוצת תרבויות הוא סקרנו …