כגוף לשינוי חברתי אנו מאמינים שאנו מחויבים לנהוג בעצמנו על פי תפיסת העולם שלנו – כלומר לפעול אצלנו פנימה באופן שבו אנו מאמינים שארגונים וקהילות צריכים לפעול.
אופן ניהול המכון הדמוקרטי שואף להיות דמוקרטי יותר ויותר כך שהתרבות הארגונית מכוונת לדמוקרטיזציה מתמשכת . באופן זה אנחנו משתכללים בו זמנית עבורנו ועבור המערכות בהן אנו עובדים. הכלים של ניהול דמוקרטי הנם כלים חדשים יחסית בעולם הארגוני. כחלק מהאתיקה המקצועית שלנו וכחלק מהיותנו ארגון מפתח ומכשיר, אנו מנצלים את הפלטפורמה הארגונית שלנו כדי לבחון מבנים, פרקטיקות ומתודולוגיות ארגוניות דמוקרטיות- את כל אלו תמצאו בפריטי הידע של נושא זה.
פורומים השתתפותיים במכון הדמוקרטי- טיפים נובמבר 2018 בחמש שנים האחרונות מוקמים במכון עוד ועוד פורומים מקבלי החלטות השתתפותיים, שהופכים את המכון לשיתופי יותר באופן קבלת ההחלטות שלו בתחומי החיים השונים של הארגון. הקמת הפורומים היא חלק מתהליך הדמוקרטיזצ …
תוכן מאת אורית אייזן המדריך המוסרט של כריס, מורה למתמטיקה, אמן ביצירת תרבות של שיתופי פעולה בכיתה "תלמידים, התחלקו לקבוצות"! התארגנות בקבוצות היא תנאי הכרחי אך לא מספיק לקיומה של למידה שיתופית. כריס, מורה בבי"ס יסודי, מכניס אותנו לשיעור מתמטיקה עם תלמי …
נקודת המוצא העומדת מאחורי השימוש במודל זה הינה כי קיים דמיון בין הקמת מיזם לבין הקמת עסק. אחד ההבדלים המהותיים המתקיים בין מיזם לבין עסק הינו האוריינטציה שלהם. דהיינו, בעוד עסק כלכלי מונע מתוך אוריינטציה של הכנסה, והמבקש להקים את העסק נדרש להעריך מראש את הכנסותיו הצפויות, הערכה שתשפיע על החלטתו בדבר כדאיות וכניסה לעסק; הרי שמיזם מונע מתוך אוריינטציה של הוצאה, והיזם נדרש לחשיבה מראש בדבר המשאבים להם יזדקק וכיצד ישיגם. ארבעת ההיבטים העיקריים אליהם נדרש להתייחס מקים העסק, עם תחילת תהליך התכנון הינם: מתחרים, לקוחות, ובשלב מאוחר יותר- ספקים ועובדים. במרכז נמצא כמובן מקים העסק, או בעלי המוצר/המיזם/ או הרעיון. מהו המוצר? המוצר מהווה את הרעיון או הפתרון של היזם/מקים העסק לצורך או לבעיה שהוא/היא מזהה וברצונו לפתור.
מסמך למנחים כלי לבעלי עניין ברשות למיפוי אתגרים ושרטוט מענים מטרות ההסתכלות על העיר/האתגר דרך פרספקטיבות חדשות/מפגשים אקראיים (מטרות יעוץ) שתאפשר לחדד את הצורך/האתגר/השאלה הגדולה. להעיר בפנס על פינות שבדרך כלל לא בשיח.( מטרות לקוח) לזמן הגדרה מפתיעה ש …
המחקר (Research) הינו השלב השני בתהליך הפיתוח במכון, המבוסס על מתודלוגיית עיצוב ממוקד במשתמש, כדי לפתח פתרונות אפקטיביים עבור חלק מהאתגרים המורכבים עימם אנו מתמודדים, לפעמים כדי להבין ולנתח לעומק את הסוגיה, את שורשיה, את המרכיבים שלה והקשר ביניהם, לפ …
מינוי מנהלים באופן דמוקרטי הוא חלק ממהלך כולל של הטמעת תרבות דמוקרטית במכון לחינוך דמוקרטי וצמצום הפער בין המשימה הארגונית למול הלקוח לבין ההתנהלות הפנים מכונית. מטרת התהליך היא לאפשר שוויון הזדמנויות לכל העובדים ותוקף מקצועי למנהלים. התהליך כלל מספר ש …
מינוי מנכ"לים במכון הדמוקרטי- פברואר 2019 התהליך כולו נבחן אחרי הבחירות הראשונות במודל ב- 2014 ונבחן שוב אחרי הבחירות באוקטובר 2018. המסמך להלן הוא אחרי שינויים ותוספות שנעשו על ידי שני צוותים. התהליך עצמו כל ההחלטות הנן תחת הבנה כי הן נעשות תוך שמירה …
אופן ניהול המכון הדמוקרטי שואף להיות דמוקרטי יותר ויותר תוך יצירת דמוקרטיזציה בתוך תרבות הארגון עצמו. כארגון לשינוי חברתי אנחנו מאמינים שאנו מחויבים לנהוג בעצמנו על פי תפיסת העולם העומדת בבסיסו של הארגון – לפעול פנימה באופן שבו אנו מאמינים שארגונים …