שינוי ארגוני הוא תהליך שבו ארגונים ומערכות עוברים ממצב נוכחי למצב עתידי רצוי. המטרה של שינוי מתוכנן במערכת היא מציאת דרך חדשה או משופרת לשימוש במשאבים ויכולות, על מנת להגדיל את הערך של העשייה הארגונית, ולשפר את השגת המטרות והיעדים של הארגון. המניע העיקרי לשינוי הנו זיהוי אי נחת הנובעת מפערי ציפיות: פערים בין המצב הרצוי למצוי .
שינוי מצריך תהליכי למידה פנים ארגוניים וויתור על הישן למען החדש, ולכן הוא מאתגר, מעורר קושי והתנגדות.
תהליכי שינוי מיטביים, לתפיסתנו, הם אלו המקדמים תרבות דמוקרטית ולכן מאפשרים: ראשית- הזדמנויות וחוויות דיאלוג בין המשתתפים השונים. שנית- שותפות והשתתפות בעיצוב המקום. שלישית- אחריות הדדית לצמיחה והתפתחות בין הריבון לאנשים. רביעית- אקטיביזם ואחריות חברתית לנעשה במקום.
בנושא זה תמצאו רקע תיאורטי על שינוי בארגונים. בארגז הכלים תמצאו מגוון של מודלים וכלים ל הובלת שינוי.
מודל ״חינוך מחולל השפעה״ פועל בשני צירים: כפדגוגיה בית ספרית, וככלי אסטרטגי להובלת שינוי מרב ברקת הצורך בעיצוב פדגוגיה העוסקת בחינוך להשפעה נולדה כתוצאה מחיפוש אחר פדגוגיה המתרגמת את ארבעת עקרונות הפעולה של המכון הדמוקרטי הלכה למעשה לפרקטיקות עבודה בהו …
עמי וולנסקי בהרצאתו מגמות שינוי בעולם החינוך 14 אומר שיש שתי מגמות חינוך מרכזיות בחינוך הציבורי והן נעות אחת ביחס לשנייה בתנועת מטוטלת: הנחת העבודה בתכנית חלוץ מתבססת על הניסיון והמחקר שתוארו. ראינו שחיזוק המנהיגות העצמית של העובדים ויצירת עבודה משמעות …
שינוי ארגוני הנו תהליך שבו ארגונים עוברים ממצבם הנוכחי למצב עתידי רצוי. המטרה של שינוי מתוכנן היא מציאת דרך חדשה או משופרת לשימוש במשאבים ויכולות, על מנת להגדיל את הערך של העשייה הארגונית, ולשפר את השגת המטרות והיעדים של הארגון. המניע העיקרי לשינוי הנו זיהוי אי נחת הנובעת מפערי ביצוע, פערים בין הבצוע הרצוי לבצוע המצוי. שינוי מצריך תהליכי למידה וויתור על הישן למען החדש, ולכן הוא מאתגר, מעורר קושי והתנגדות.
מטרת המודל המוצג במסמך זה הינה ליצור מסגרת עקבית להתובננות אחר תהליכי שינוי ארגוני- הן ברמה תהליכית והן ברמה תוצאתית (השפעת השינוי), הן תהליכים פנים ארגוניים והן חיצוניים. המודל מציג ארבע ממדים המאפיינים שינוי ארגוני: ממד רעיוני, ממד ניהולי-ארגוני, ממד יחסים (אקלים) וממד למידה והתפתחות.
סוציוקרטיה 3.0 היא מודל ארגוני שמבוסס על השתתפותיות בארגונים. המודל בנוי מתבניות או פרוטוקולים, שניתן בקלות ליישם בארגון, המאפשרים התארגנות עצמית טובה יותר, ביטוי מלא ועמוק לאנשים בארגון ושיפור מתמיד של ייעוד הארגון. מייסדי סוציוקרטיה 3.0, ג'יימס פריסט וברנרד בקלברינק, חיברו מודל ארגוני הנשען על תפיסות מעולם פיתוח התוכנה של לולאות משוב ושיפור מתמיד, על עקרונות של זרימה, של ערך, תשוקה וגמישות המתאימה להשתנות המתמדת הנדרשת בעולם במורכבות גבוהה. מודל זה נשען על הסוציוקרטיה הקלאסית הידועה בארצות הברית גם כמשילות דינמית Dynamic Governess. פירוש השם הוא משילות על ידי מי שקשורים לדבר.
כלים ופרקטיקות איך מקבלים החלטות בהסכמה, במציאות מורכבת במיוחד? כמעט שאי אפשר להתבונן על שיתופי פעולה בלי להתייחס לקונפליקטים, דעות מנוגדות ותהליכי קבלת החלטות. התפיסה של סוציוקרטיה 3.0 מציעה לנו התבוננות אחרת על כל תהליך קבלת ההחלטות, ותבנית חדש …
ערכת הטמעה: לנהל את השינוי מה זו הטמעה? הטמעה היא מהלך המקדם הפנמה, הבנה וביצוע של תכנית חדשה, רעיון חדש, מודל חדש או מדיניות חדשה בארגון. מטרת ההטמעה היא יישום השינוי בפועל המתבקש מהחידוש, ויצירת שינוי מבוקש בהתנהגות עובדים. שילוב פעולות ה …
בחירה כאשר מעודדים כל אחד להגשים את זכותו לבחור מתוך מגוון של אפשרויות. פרקטיקות מחוללות שינוי 1 בחר את הפרויקטים שלך ב- WooHoo! כל העובדים חופשיים לבחור את הפרויקטים עליהם הם רוצים לעבוד. הכלל הוא כזה – אם אתה לא רוצה לעבוד על משהו, אסור לך לעשות זאת! …