למידה בניהול עצמי (Self Managed Learnin- ׁSML) היא שיטה בה הלומד לוקח אחריות מלאה על תהליך הלמידה שלו: הוא בוחר מה הוא לומד, איך הוא לומד, איך הוא יעריך את הלמידה שלו. השיטה מתבססת על תפיסת למידה הוליסטית ומניחה שלמידה היא לא רק מאמץ קוגניטיבי אלא מעורבים בה גם רגשות, אמונות, ערכים ותפיסות עולם. השיטה מניחה כי הלמידה עצמה מתרחשת מחוץ לקבוצה הלומדת ושלמידה טובה יותר מתרחשת כשמדברים עליה. התפקיד של הקבוצה היא לתמוך בתהליך הלמידה ע"י שיחה על הלמידה ולא להתאסף על מנת ללמוד ביחד את אותו הנושא ובאותה הדרך.
השיטה פותחה על ידי פרופסור איאן קניננגהם ומיועדת ליישום לא רק במוסדות לימוד אלא גם בארגונים לצורך הפיתוח המקצועי של העובדים. התהליך מתחיל בבניית חוזה למידה במסגרת קבוצה קטנה בה הלומדים עונים, בהצהרה לפני הקבוצה, כל אחד ואחת, על 5 שאלות, היוצרות את החוזה: מאיפה באתי? איפה אני היום? לאן אני רוצה להגיע? איך אגיע לשם? איך אדע שהגעתי?
כאן תמצאו את כלים למתן מענה על השאלות ושיטות לעבודה עם קבוצת SML. המתודה עומדת בפני עצמה וגם מהווה מתודה עיקרית בשיטת החינוך אישי.
השתלמות צוותים חריש – מפגש שלישי
השתלמות צוותים חריש – מפגש שמיני
השתלמות חריש מפגש שני
השתלמות צוותים חריש – מפגש תשיעי פתיחה על הרצפה מונחים 3 פלקטים – הצגת תוצר, הצגת תהליך, רפלקציה, עבודה קבוצתית. מהלך המפגש כל אחד חושב על פרויקט שהיה שותף לו ונגמר. משתף דרך אחד ההיבטים שכתובים בלוח. הצגת תוצרים – איך נותנים מקום לכל ההיבטים הללו? התו …
חוברת זו נכתבה כחלק מתהליך ליווי עירוני בחולון. בעיר מתקיים תהליך שינוי פדגוגי ברוח HTH מאפיין מרכזי פדגוגי של רשת בתי הספר הללו היא למידה מבוססת פרויקטים, מאפיין נוסף של החינוך ברוח HTH היא קבוצת שייכות רב גילית אשר מוביל אותה מנטור- איש חינוך מבית הס …
אופי הפעילות המשתתף הראשון מחזיק סליל של חוט. הוא בוחר את אחד המשתתפים אליו והוא מעביר את הסליל ושואל אותו שאלה. אך הקצה נשאר אצלו כל הזמן. הנשאל לא עונה ומפנה שאלה למשתתף נוסף. ממשיכים בפעולה הזו עד שיש רשת של חוטים בחדר ומלא שאלות באוויר. האחרון שואל …
מהות, תהליך, מתודות מאת: איתי אלטר "לשנות את העולם משמעותו לשנות את החינוך " (יאנוש קורצ’אק) חוברת זו נכתבה בעקבות עבודת חשיבה ופיתוח של שנתיים שמטרתה הייתה התאמה של רעיון החינוך האישי בכלל ומודל ה-SML בפרט, לעבודה בבתי ספר תיכון. החומרים הכלולים בחובר …
הפעילות הזו מתאימה כפעילות שתתחיל מיד לאחר החתימה על התכניות האישיות.
בכל שיעור חינוך תלמיד אחד מקבל 10-15 דקות להציג את ההתקדמות שלו בתכנית האישית ולקבל שאלות מהכיתה. אפשר לעבוד עם התלמידים על דרכי הצגה מקוריות של ההתקדמות שלהם כדי שזה לא יהפוך להיות מתיש. כמובן ששימוש במתודה הזאת מחייב שיהיה תוכן מעניין ומשמעותי לאחר ההצגה של התלמיד. וריאציה אחרת היא לעשות את זה כל שלושה שיעורים שיעור אחד מתוך השלושה בשבוע ושבכל שיעור יציגו שלושה תלמידים – וכך מתפנים שני שיעורי חינוך שלמים לדברים אחרים.
מכינים מראש סרגלי התקדמות, מספר סרגלי ההתקדמות שמכינים = למספר המטרות בתכנית האישית X מספר המשתתפים. סרגלי התקדמות נראים כך:מרכזממוזער500×500 פיקסלים