למידה בניהול עצמי (Self Managed Learnin- ׁSML) היא שיטה בה הלומד לוקח אחריות מלאה על תהליך הלמידה שלו: הוא בוחר מה הוא לומד, איך הוא לומד, איך הוא יעריך את הלמידה שלו. השיטה מתבססת על תפיסת למידה הוליסטית ומניחה שלמידה היא לא רק מאמץ קוגניטיבי אלא מעורבים בה גם רגשות, אמונות, ערכים ותפיסות עולם. השיטה מניחה כי הלמידה עצמה מתרחשת מחוץ לקבוצה הלומדת ושלמידה טובה יותר מתרחשת כשמדברים עליה. התפקיד של הקבוצה היא לתמוך בתהליך הלמידה ע"י שיחה על הלמידה ולא להתאסף על מנת ללמוד ביחד את אותו הנושא ובאותה הדרך.
השיטה פותחה על ידי פרופסור איאן קניננגהם ומיועדת ליישום לא רק במוסדות לימוד אלא גם בארגונים לצורך הפיתוח המקצועי של העובדים. התהליך מתחיל בבניית חוזה למידה במסגרת קבוצה קטנה בה הלומדים עונים, בהצהרה לפני הקבוצה, כל אחד ואחת, על 5 שאלות, היוצרות את החוזה: מאיפה באתי? איפה אני היום? לאן אני רוצה להגיע? איך אגיע לשם? איך אדע שהגעתי?
כאן תמצאו את כלים למתן מענה על השאלות ושיטות לעבודה עם קבוצת SML. המתודה עומדת בפני עצמה וגם מהווה מתודה עיקרית בשיטת החינוך אישי.
השתלמות מאת: יפעת אידלמן מטרות המפגש העמקת ההכרות האישית והקבוצתית זיהוי הקשר בין העבר להווה התבוננות על הזהות האישית והמקצועית שלנו ביחס לבית שבו גדלנו הסבר כללי המשך שאלה ראשונה – מאיפה באתי? ו השאלה השנייה – מי אני? שורשים וציר חיים מקצועי מהלך הפעי …
מטרות המפגש יחודיות הלומד וריבוי דרכי הלמידה העומדים בפנינו. מיפוי עצמי של דרכי למידה פתיחת כיווני למידה שונים יצירת תוכנית עבודה אישית
כלי מצוין לעבודה עם קב' בתהליכי גיבוש זהות.ניתן להשתמש בו בהקשרים רחבים (תלמידים, סטודנטים, מורים, מנהלים, מנחים)הוא מאפשר לאנשים התבוננות נוספת ואחרת על חייהם, הוא מאפשר קרבה חשיפה ואינטמיות במסגרת קבוצתיות. עוזר ליצירת סטינג תהליכי (מאפשר בניית מרחב …
המצגת מיועדת על מנת לתת לך, המנחה, תמיכה ורעיונות איך לארגן את החומר בשקפים- בבואך להעביר השתלמות SML לצוות בבית ספר. מומלץ, כרקע, לעיין במסמכים מקיפים יותר שנמצאים בדמוקידע ביישומים SML וחינוך אישי.
הוראה, למידה והערכה – כלים בלמידה שיתופית – בית ספר עידנים מרצה: אסנת אבידן רציונל: ההשתלמות המצורפת כוללת מהלך המבקש לאפשר חשיפה והתנסות במגוון כלים השתתפותיים בתהליכי למידה, הוראה והערכה קצרים וארוכי-טווח. מבנה ההשתלמות: כ- 10 מפגשים. משך זמן כל מפגש …
השתלמות חריש מפגש חמישי – ימ"ה ואבני דרך לפרויקט
השתלמות צוותים חריש – מפגש עשירי, מפגש מסכם
השתלמות צוותים חריש – מפגש רביעי – PBL "באנרBg2.jpg}}
השתלמות צוותים חריש – מפגש שביעי
השתלמות צוותים חריש – מפגש שישי