למידה בניהול עצמי (Self Managed Learnin- ׁSML) היא שיטה בה הלומד לוקח אחריות מלאה על תהליך הלמידה שלו: הוא בוחר מה הוא לומד, איך הוא לומד, איך הוא יעריך את הלמידה שלו. השיטה מתבססת על תפיסת למידה הוליסטית ומניחה שלמידה היא לא רק מאמץ קוגניטיבי אלא מעורבים בה גם רגשות, אמונות, ערכים ותפיסות עולם. השיטה מניחה כי הלמידה עצמה מתרחשת מחוץ לקבוצה הלומדת ושלמידה טובה יותר מתרחשת כשמדברים עליה. התפקיד של הקבוצה היא לתמוך בתהליך הלמידה ע"י שיחה על הלמידה ולא להתאסף על מנת ללמוד ביחד את אותו הנושא ובאותה הדרך.
השיטה פותחה על ידי פרופסור איאן קניננגהם ומיועדת ליישום לא רק במוסדות לימוד אלא גם בארגונים לצורך הפיתוח המקצועי של העובדים. התהליך מתחיל בבניית חוזה למידה במסגרת קבוצה קטנה בה הלומדים עונים, בהצהרה לפני הקבוצה, כל אחד ואחת, על 5 שאלות, היוצרות את החוזה: מאיפה באתי? איפה אני היום? לאן אני רוצה להגיע? איך אגיע לשם? איך אדע שהגעתי?
כאן תמצאו את כלים למתן מענה על השאלות ושיטות לעבודה עם קבוצת SML. המתודה עומדת בפני עצמה וגם מהווה מתודה עיקרית בשיטת החינוך אישי.
שיטה המכוונת אותנו לבצע סוג אחד בלבד של חשיבה בכל פעם: אנו "חובשים" רק כובע אחד בכל פעם. ד"ר אדוארד דה בונו, מפתח השיטה, קבע שישה כובעים, כל כובע בצבע שונה, כל צבע מסמל סוג שונה של חשיבה, זווית ראייה שונה באמצעותה אני מתבונן על עבודתי, לימודי, מחשבותיי ועשייתי באופן שונה. לחשיבה באמצעות חבישת כובעים שונים, יש שתי מטרות עיקריות : לפשט את תהליך החשיבה- האדם החושב, יתרכז בסוג אחד של חשיבה ברגע נתון. וגם – לאפשר לאדם לשנות כיוון בחשיבה.
Self Managed Learning – למידה בניהול עצמי. על פי משנתו של איאן קאנינגם, על הלומד לקחת אחריות על למידתו.
מומלץ לקיים שלושה תהליכי רפלקציה במהלך השנה. מטרות מפגשי הרפלקציה היא לאפשר למשתתפים להסתכל על התהליך שעברו וללמוד ממנו. תזמון מומלץ לתהליכי הרפלקציה הללו יהיה בסביבות התקופות של הפקת התעודות והפגישות עם ההורים כך שניתן להשתמש במפגשי הרפלקציה גם כהכנה …
הבט על האדם שאתה מעוניין להיות בעתיד – כתוב/כתבי תיאור בכמה שורות של חייך בעתיד:
חיזוק יכולת רפלקטיבית: פיתוח היכולת לתאר באופן מודע את תהליך הלמידה. כלי לדוגמא: "קלפי השלכה"- מציגים לקבוצה קלפים עם ציורים/ אמרות מעורפלים, וכל אחד בוחר לעצמו קלף שמתאר הכי טוב את התהליך שהוא עובר. מסגרת קבועה: הכנסת התהליך למסגרת קבועה, שחוזרת על ע …
במועד שנקבע לכך יש לארגן מפגש טקסי של חתימה על התכניות האישיות. מומלץ להגיע לכך לפני תחילת השנה החדשה. שיעור לפני כן צריך שיהיה שיעור שבו מחליטים שהתכניות מדויקות ומשופרות לשביעות רצון כולם כך שבשיעור הבא נעשה טקס חתימה. אפשר להביא כיבוד ומומלץ להפוך א …
מתודות יישום תוכנית אישית – מתודה 1 הצעד הראשון >> יישום תוכנית אישית – מתודה 2 מנחה מתחלף >> יישום תוכנית אישית – מתודה 3 סרגלי התקדמות >> יישום תוכנית אישית מתודה 4 בול פגיעה >> לקריאה נוספת חינוך אישי – מאמר מרכז הידע > …
שאלה 1: מאיפה באנו? מאיפה הגענו לנקודת הזמן כיום (שאלת מיפוי) בית ספר א' – חדר מורים מגובש, צוות מכיל, הילד במרכז. בית ספר ב' – צוות חינוכי שותף ובעל גאות יחידה, עבודה עם לקויי שמיעה, אמונה שכל אחד יכול. צוות שנדד.
חשוב שההפרדה בין מהות, תהליך SML ומתודות תהיה ברורה. מהות, תהליך ומתודות מהות כשאנחנו מדברים על מהות אנחנו למעשה מדברים על הערכים שבבסיס התפיסה החינוכית של החינוך האישי. המהויות עליהן אנו מדברים הן: דיאלוג, תפיסת האדם כשלם, תפיסת האדם הלומד, שיח חוזקות …
שבע אינטליגנציות המכסות את טווח האפשרויות של הפוטנציאל האנושי: אינטליגנציה לשונית יכולת להשתמש במילים בצורה אפקטיבית, בכתב ובע”פ. יכולת לתפעל דקדוק ותכונות מבניות של שפה; פונולוגיה; סמנטיקה; רטוריקה; מנמוניקה (שימוש לשם זכירה) ומטא-שפה (שימוש בשפה לשם …