למידה מבוססת פרויקטים (PBL ) היא שיטה שבה תלמידים לומדים על נושא באמצעות תכנון וביצוע פרויקט הנותן פתרון לאתגר. על מנת לתכנן את הפרויקט מבצעים התלמידים חקר על נושא מסוים. הלמידה מובילה ליצירת תוצר סופי, המוצג בפני קהל. התוצר יכול להיות מוצר, חומר כתוב, הצגה או ריקוד ועוד.
סוג למידה כזה קשור ל"למידה מבוססת- חקר (Inquiry based learning), הנקראת גם "למידת-חקר", או ל"למידה מבוססת-בעיות" (Problem based learning).
השיטה פותחה ברשת בתי ספר HTH בסן דייגו כדי לאפשר מערכת חינוכית שרואה את התלמיד, רלבנטית לו ונותנת לו כלים להתמודד עם אתגרי המאה ה- 21.
המתודולוגיה ושלביה יכולה לסייע בהתאמה גם לעבודה לפיתוח פרוייקט בכל קהילה יזמית.
גזרו את הטבלה, הכינו מספר סטים של קלפים המכילים את כל השאלות. חלקו את הכתה לזוגות/שלשות/רביעיות.
תהליכי הוראה ותהליכי הערכה הינם תהליכים בלתי נפרדים ושווי ערך. חוברת זו מציגה מודל הערכה דיאלוגית מקדמת המלווה תהליכי שינוי פדגוגיים בבתי ספר, מודל התומך בלמידה ההתנסותית >> מטרת המודל הינה יצירת מערך הערכה שעקרונותיו הולמים את העקרונות המרכזיים של למידה משמעותית . כלי הערכה המוצגים במאמר מסייעים בפיתוח יכולות מטא- קוגניטיביות של הלומד משום שהם מביאים לחשיבה על הלמידה, להערכתה ולהערכת ההתקדמות בה על ידי הלומד עצמו. במחקר מקובל לטעון שחשיבה ברמה גבוהה מסוג זה מסייעת ללומד להיות לומד טוב יותר. ערכי הפרט ומימוש יכולותיו, כמו גם התחשבות במטרות פונקציונליות הנוגעות לדרישות העולם הדינמיות בימינו, הם העומדים בבסיס המודל.
הערכה מסכמת זהו השלב החותם את תהליך הלמידה. שלב זה מאפשר מבט רפלקטיבי רחב ופומבי הכולל הסקת מסקנות בנוגע למטרות העל של תהליך הלמידה. התלמיד יכול "להביט אחורה" כדי להבין במה התקדם, מה השיג ומה עדיין לפניו. המורה והמעגל הקרוב המלווה את התלמיד משמשים עדים …
״יום אחד הגיע עודד אל הגן וסחף את כל הילדים אל ספינת הפיראטים שלו״: ספר מאויר הממחיש את תרגום הרעיונות, התיאוריות והערכים למעשים, לפרקטיקות ולסדירויות בגן הילדים. הפיראטים_של_הגן
מה קורה בפועל בכיתה היום? 15% מזמן פורמאלי של שיעור אינו מתקיים בפועל. 35% מזמן השיעור מוקדש לשיח פרוצדורות המורה מדברת כ-70% מזמן השיעור מורים שואלים בין 90-120 שאלות ב-30 דקות 50% הן פרוצדורליות וניהוליות 45% הן שאלות מבוססות שינון זמן המתנה ממוצ …
השתלמות אהוד מנור-PBL מפגש חמישי תכנון ציר זמני הפרויקט מטרות המפגש המורים יעברו משם הפרויקט לתכנון ציר הזמנים המורים יראו את התמונה השלמה מהלך הפעילות שלב 1 פתיחה משך זמן הפעילות כ- 5 דקות מקור השראה- תזמורת הזבל לקשר- איך הרצון להעניק משהו וחוסר האמצ …
השתלמות אהוד מנור- הצגת PBL SML מטרות המפגש המורים יכירו את הרעיון המרכזי של שני המודלים המורים יחוו למידה קונסטרוקטיבית המורים יחוו בחירה מהלך הפעילות שלב 1 כניסה לחלל: החלל מסודר בששה מעגלים. באמצע המעגלים דף עליו כתוב SML/PBL –שלושה מעגלים לכל תצורה …
השתלמות אהוד מנור-PBL מפגש רביעי משאלה לתוצר מטרות המפגש המורים ינסחו את הפרויקט עליו יעבדו עם הילדים. מהלך הפעילות שלב 1 פתיחה משך זמן הפעילות כ -5 דקות לחלק את דפי "בראשית"- מה מסתתר בסימנים? להזכיר היכן אנחנו ברצף תכנון פרויקט.-מצגת. שלב 2 פתיחה מה …
כל מה שיכתב כאן יופיע בתקציר בדפים המפנים לדף זה תוכן לקריאה נוספת השתלמות PBL בבית ספר אהוד מנור בפתח תקווה >>
השתלמות אהוד מנור-PBL מפגש שישי תכנון שעור חשיפה לפרויקט מטרת המפגש המורות יבנו שעור חשיפה לפרויקט באמצעות חמשת עקרונות הפדגוגיה הדיאלוגית. המורות יבנו השעור עפ"י הימ"ה שהוגדרה לפרויקט מהלך מפגש שלב 1 משחק פתיחה- אבן נר ומספרים קבוצתי. משך זמן הפעילות …