הערכה מקדמת היא סט של כלים שמטרתם ללוות, למדוד ולקדם לומדים בתהליכי הלמידה. היא חלק בלתי נפרד מהוראה ולמידה ומתקיימת בדיאלוג בין המשתתפים.
כלי ויזואלי להתבוננות רפלקטיבית הצעה לסדנא מבט רפלקטיבי על השנה שהיתה לי דרך מפה עם סמלים. כאשר משתמשים במפה ככלי לרפלקציה בתוך קבוצה, כדאי לפתוח בשיתוף אישי קצר איך אני מגיעה למפגש ? תחושות שיש לי לקראת סיום וכו'. לאחר מכן יוצאים לתהליך של יצירה והתבו …
כלי ויזואלי להתבוננות רפלקטיבית המפה שלי, הינה כלי רפלקטיבי שמכוון להתבוננות על תהליכים רגשיים בתוך חווית הלמידה וההוראה. הוא יכול לשמש ככלי לעבודה אישית וקבוצתית, שבו כל משתתפת, מסמנת לעצמה מקומות בהם ביקרה השנה, וכאלו שלא היתה בהם והיתה רוצה/לא רוצה …
כליםרפלקציה על תהליכי עומק /אורך – החל מפרויקט וכלה בשנה שלמה או תקופה ארוכה. משמעותי במיוחד להשתמש בו כדי לתאר תמורות שחלו בפרט מסוים אבל אפשר לחשוב על הדף כדף רפלקטיבי לקבוצה/ארגון. מחייב הסתכלות כלפי העתיד ('בהיריון'), מבט כלפי מה ש'צולע', הצהרה על …
שאלות להתבוננות: אחורה, פנימה, החוצה וקדימה מומלץ לבחור מספר שאלות שיעזרו ללומדים להתבונן על תהליך הלמידה שלהם במימדים השונים התבוננות אחורה: 1. כמה ידעת על הנושא לפני שהתחלנו ללמוד? 2.איזה תהליך עברת כדי להגיע לתוצר? 3.האם עשית עבודה דומה לזו בעבר? …
נקודות למחשבה והתבוננות על השנה הנקודות הבאות פותחות הזדמנות לשיחה ולהתבוננות על תהליכים שונים שהתרחשו בבית הספר בשנה החולפת, ועל ההתנהלות האישית כמנהל כמורה בתוכם. רפלקציה למנהל/ת בסוף השנה דברים שלמדתי השנה על: יחסים עם מורים בהובלת תהליך הטמעת חדשנו …
פעלים מא-ת המסייעים בהתבוננות רפלקטיבית על העשייה שהייתה. מומלץ לבחור 5 פעלים המתארים את חוויתך מהשנה וליד כול פועל לרשום תיאור של העשייה שנחשפת אליה. א – אהבתי, ארגנתי, אספתי, אימתתי, איזנתי ב – בניתי, בחרתי, בדקתי, בלבלתי, ביצעתי, בלגנתי ג – גיליתי, …
פעילות רפלקטיבית לסיכום השנה כל השאלות מתייחסות לעולם העבודה המקצועית במהלך השנה האחרונה. עצור ספרי מקרה בו רצית לעשות משהו והרגשת שעוצרים אותך בכיתה, בצוות בבית הספר, מישהו עצר אותי, קבוצה עצרה אותי – (אני מול האחר, החברה). משהו בתוכי עצר א …
כלים רפלקטיביים אחד הדברים החשובים בתהליך רפלקטיבי הוא להצליח לעורר עיניין ולפרוץ את הסכר הראשוני של ההתבוננות העצמית. לכן, לפני שיוצאים לדרך, חשוב לדייק ולנסח שאלות שיפתחו פתח להתבוננות עצמית ביחס לנושא המדובר. גם בתהליך הרפלקטיבי יש שוני בסגנון אישי ובדפוסי חשיבה. לילדים ומבוגרים שקל להם לחשוב ולהתבטא מילולית, שאלות מדוייקות יספיקו. עבור אחרים, שסגנון החשיבה שלהם שונה, כלים וויזואלים ומשחקיים יעזרו להכנס לתוך התהליך בקלות רבה יותר. בכל מקרה, שימוש בכלים חזותיים גם אצל מי שהחוזקה שלו היא מילולית, חושף רבדים נוספים ומפתיעים (וזאת משום שהדימוי החזותי הוא כלי "עוקף שכל" ופונה אל החוויה הרגשית), והוא מומלץ בחום מאחר ויש בו חוויה עם אופי משחקי. הכלים המוצעים יכולים לשמש בתהליכי שיתוף קבוצתיים, או בשיח אחד על אחד. כאשר עובדים במליאה, אפשר להתחיל בשיתוף בקבוצות קטנות ולאחר מכן לחזור עם תובנות על. כלים ויזואלים הכלים הויזואלים המצורפים מאפשרים למשתתפים להתבונן על השנה שחלפה ולהמשיג את החוויות האישיות דרך תחנות שונות. כלים ויזואלים – אני והעץ >> כלים ויזואלים – המפה שלי >> כלים ויזואלים – הדרך שלי >> כלים ויזואלים- מעגל החיים>> כלים מילוליים בחלק זה תמצאו שאלות שמטרתן לעורר את החשיבה ולהציף תחושות, חוויות ותובנות על השנה שחלפה. השאלות פותחות פתח לשיח רפלקטיבי, והשיחה עצמה יכולה להפליג אל נושאים ותחומים שמביא איתו המתבונן. כלים מילוליים – רפלקציה מ א-ת >> כלים מילוליים – רפלקציה למנהל ולמורה >> כלים מילוליים – 40 שאלות רפלקטיביות >> כלים משחקיים הכלים המשחקיים יכולים להתחיל את התהליך כמשהו קליל וכייפי אבל עם כיוון, ממנו עולות התובנות, הרגשות המחשבות. כלים משחקיים – סולמות וחבלים >> כלים משחקיים – טאקי רפלקטיבי >> מרכזממוזער459×459 פיקסלים
מה זה בכלל "אחריותיות"? ולמה כה מדובר בה בשנים האחרונות דווקא? ובעיקר כשמדברים בגנותו של החינוך, או כשרוצים להשתלח במי שעוסקים בו? ולמה היא כה אהודה על מי שבאים להציע פתרונות הזויים מעולמות אחרים ושלא לעניין לבעיות כואבות של החינוך. ולמה גם אני, עבדכם, …
מודולת- תחומי עבודת מנחה יצירת קהילת מחנכים שותפים לתהליך מנהל מליאה חלוצים כלים ליווי חלוצים כקבוצה (יכול להתאים לליווי צוותים שונים) יצירת תשתית ידע פרוטוקולים פעילויות היכרות העמקה ויצירה בתחומי הפדגוגיה הדיאלוגית שותפים לתהליך צוות משימה חלוצים כלי …