חינוך בגיל הרך המשלב בין פיתוח אישי לערכים חברתיים יצייד את מבוגרי המחר בחשיבה יצירתית ויכולת שיתוף פעולה שיאפשרו להם למצוא בעצמם ומתוכם את הידע, הכישורים והמיומנויות הדרושים להתמודדות עם אתגרי המחר.
הגיל הרך הוא הבסיס להתפתחות, שם מתעצבת חשיבתו של האדם, נבנים יכולותיו, ערכיו ויכולות התקשורת ושיתוף הפעולה שלו עם סביבתו.
הובלת שינוי בגיל הרך תביא לשינוי מהותי לא רק ברמת הפרט אלא בקהילה ובסביבה בה אנחנו חיים.
המודלים הפדגוגיים המוצעים כאן משלבים בצורה מאוזנת בין ההתפתחות האישית של הפרט לבין ערכים חברתיים וסביבתיים. המודלים מעודדים חשיבה עצמאית, יצירתיות ויכולת התמודדות עם אתגרים יחד עם יכולות חברתיות ומודעות לסביבה,
המודלים מאפשרים לצוות הגן לגלות את הדרך המסגרת המתאימה והנכונה עבורם לקדם בה את השתתפות הילדים, יצירתיותם, עצמאותם ויכולתם להתמודד עם אתגרים.
בתהליך הלמידה של מודל "הגן הזה הוא אני" בגני רמת גן, נערכו מפגשי השתלמות לגננות ולסייעות. הבסיס להשתלמות הוא התפיסה שעבודת הצוות היא מפתח להטמעתם של מודלים פדגוגיים חדשניים ושל ערכים דמוקרטיים. לפניכם הסילבוס של שלושה מהמפגשים.
החוברת מציגה 15 סיפורים של גנים ברמת גן הפועלים על פי מודל "הגן הזה הוא אני".
העתיד כבר כאן – כנס הגיל הרך מצגת חינוך הדמוקרטי מהו – כנס הכיך הרך>> לקריאה נוספת גן הילדים במאה ה-21, התפיסה הזורמת >> מצגת: מורידים ערכים לקרקע >> מצגת: בניית מרחבי עצמאות >>
״יום אחד הגיע עודד אל הגן וסחף את כל הילדים אל ספינת הפיראטים שלו״: ספר מאויר הממחיש את תרגום הרעיונות, התיאוריות והערכים למעשים, לפרקטיקות ולסדירויות בגן הילדים. הפיראטים_של_הגן
Powered By EmbedPress לקריאה נוספת מהלך השתלמות PBL לגננות (תשע"ו) >>
דף מלווה ניתוח סדירות: עבור כל סדירות יש לבחון את הדברים הבאים: מה התדירות של הסדירות? איפה בגן היא מתרחשת? מה השעות שלה? מי נוכח בה? מה קורה בה? (מי עושה מה) ציירו את הסידור הפיזי של המרחב בזמן הסדירות איזה סדירויות התנהגותיות מתקיימות בה? (צריך לשמור …
מסמך מרכז לכל חמשת שלבי המפגשים מפגש סייעות – חנוכה שלב 1 משך זמן המפגש: 45 דק' נושא: זיכרון מהגן שיתוף בזוגות + שיתוף חלקי במליאה. מתוך השיתוף נאסוף כותרות של הזיכרונות (מבוגרים משמעותיים, חוויות משמעותיות לטוב ולרע) סיכום השלב הזה הוא להצביע על הכוח …
חינוך בונה קהילה – קהילה בונה חינוך המאמר עוסק בתפקיד ההון החברתי במערכת החינוך: בזיקה שבין מערכת החינוך (ובית הספר במרכזה) לבין הקהילה ביישוב כבסיס לצמיחתם של בני הנוער – דור העתיד של היישוב. מאת: שרה שדמיי-וורטמן חינוך בונה קהילה – קהילה בונה חינוך ל …
חינוך חדש, עתיד חדש: מודל לשינוי מערכת החינוך לגיל הרך ההשקעה בגיל הרך היא השקעה בעתיד. העתיד שאליו יגדלו הילדים ידרוש מהם ידע, כלים ומיומנויות שונות מבעבר. במהלך חמישה חודשים חקרו חברי המכון את תחום החינוך במעונות היום ובנו מודל התערבות לשינוי מערכת ה …