ביישום זה נתייחס לשיתוף ציבור הנבנה על פי מודל IAP2. המודל אומץ על ידי ממשלת דרום אוסטרליה ומתייחס למכלול רחב של מהלכים.
אחרי שמזהים ומגדירים את הסוגיה ולפני שיוצאים למהלך עצמו, חייבים לקחת בחשבון את הרקע וההיסטוריה של הנושא העומד על הפרק. בשלב הראשון יש לבדוק מה המטרה של שיתוף הציבור ומהן המגבלות סביב ההחלטה- חקיקה, תקציב, על מה אפשר לדון ומה לא ניתן לדון עליו, מיהם הגורמים הנוגעים לפרויקט. בשלב הבא יש ללמוד מהציבור את תפיסתו בנוגע לנושא. לאחר שיודעים מה המטרות, מי הציבור, מי הגורמים להם נוגע התהליך, מה המגבלות ומהם לוחות הזמנים ניתן לקבוע מה רמת המעורבות של שיתוף הציבור, לצאת בקריאה לציבור ולתכנן את התהליך.
לתפיסתנו "שיתוף ציבור" הינו חלק בלתי נפרד מארגז הכלים של משילות השתתפותית.
ביישום תמצאו ערך מורחב המציג את מודל IAP2 בכללותו ובו מוזכרים כלים תומכים. לנוחיותכם יצרנו גם פריטי ידע נפרדים למספר כלים מרכזיים.
הכלים המופיעים כאן בהקשר של שיתוף ציבור יכולים לשמש אתכם בסוגים שונים של תהליכים השתתפותיים לפי העניין.
לידע כללי על תהליכי שיתוף ציבור- מבין שלל הפרסומים שהופיעו לאחרונה בישראל- בחרנו לכם את החוברת הזו: מדריך לשיתוף ציבור בתהליכי תכנון, גיבוש מדיניות ותהליכי קבלת החלטות ברשות המקומית פורום ה 15- פורום הערים העצמאיות המדריך כולל סקירה תיאורטית, הצגה של מודלים שונים לשת"צ וכלים פשוטים.
זיהוי אזורי נחת ואזורי אי נחת תהליך השתתפותי מתחיל בכך שהקבוצה מזהה מוקד של אי נחת המשותף לרבים מחברי הקבוצה. מוקד זה מייצר קריאה לפעולה משותפת כדי לשנות את המצב ולהתמודד עם אי הנחת. מנקודת מבט של תהליכים השתתפותיים במהלך המוכר לנו מארגונים ומערכות …
קריאה ברורה תסכם את הנקודות הבאות: מטרת הפרויקט ההזדמנות שיש לבחון הבעיה שתיפתר ההחלטה שיש לקבל ההשפעה האפשרית של הקהילה על תוצאות הפרויקט קריאה ברורה צריכה: לשקף את הצרכים של מקבלי ההחלטות והציבור להיות ברורה ומנוסחת בשפה פשוטה להיות מנוסחת כך שמרבית …
טבלה זו מזהה את בעלי העניין שייתכן שיושפעו מההחלטה ואשר ישפיעו על התוצאות של תהליך השיתוף. מידת ההשפעה (הן של הפרויקט על בעלי העניין והן מצד בעלי העניין על הפרויקט) תסייע לקבוע את מידת השיתוף והתקשורת שתידרש מול כל קבוצה/ פרטים.
ניתוח בעלי עניין באמצעות כלי ההערכה של Twyfords- הנחיות להשלמת ניתוח חקר הערכת בעלי עניין: קבוצת בעלי עניין: רשמו את שם הארגון ושם איש הקשר, יש לציין האם בעל העניין הוא גורם (1) פנימי (2) חיצוני. העניין בפרויקט:לא מדובר בעמדה המוצהרת – …
פותח על ידי האיגוד הבינלאומי להשתתפות ציבורית
מצגת מלווה לקורס שיתוף ציבור.
מבוא – משילות משתפת ופיתוח קהילתי מציבה בפני המנהיגות 21המאה ההמקומית אתגרים גדולים העולים על כל אלו עימם התמודדה עד כה. בעידן בו הידע חשוף לכל והביקורת על התוצאות ואופן קבלת ההחלטות נמצאת בידיו של כל תושב, מתעוררת השאלה כיצד ניתן לקבל החלטות איכותיות. …
הצהרת מדיניות רפורמת הדמוקרטיה מכירה בכך שלאזרחים יש גם את הזכות וגם את האחריות להיות מעורבים כאשר דנים בנושאים המכריעים שעל המדינה שלנו להתמודד עימם. רק באמצעות קבלת החלטות קולקטיבית ופתרון בעיות משותף יוכלו תושבי דרום אוסטרליה להקים חברה שתשקף את הערכים שלנו.
משילות משתפת הנה מדיניות בה הרשות בונה מנגנונים מוסדרים של השתתפות ציבור על פי הצרכים, האופי והמידה הנכונים לה על מנת להתניע תהליכים שיפריחו את הרשות. חוברת זו מציגה 6 עקרונות להגברת שיתוף ציבור
אבחון ציפיות ומוכנות- פנים ארגוני הוראות: סמן/י את תשובותיך בעמודה הנכונה בטבלה המופיעה מטה (נמוך מאוד- גבוה מאוד). שאלות הערכהנמוךמאוד(1)נמוך (2)בינוני (3)גבוה(4)גבוהמאוד(5)לארלוונטי1. מהי רמת שיתוף הציבור הנדרשת על פי החוק?2.באיזו מידה חברי צוות האגף …