שיתוף ציבור IAP2

ביישום זה נתייחס לשיתוף ציבור הנבנה על פי מודל IAP2. המודל אומץ על ידי ממשלת דרום אוסטרליה ומתייחס למכלול רחב של מהלכים. 

אחרי שמזהים ומגדירים את הסוגיה ולפני שיוצאים למהלך עצמו, חייבים לקחת בחשבון את הרקע וההיסטוריה של הנושא העומד על הפרק. בשלב הראשון יש לבדוק מה המטרה של שיתוף הציבור ומהן המגבלות סביב ההחלטה- חקיקה, תקציב, על מה אפשר לדון ומה לא ניתן לדון עליו, מיהם הגורמים הנוגעים לפרויקט. בשלב הבא יש ללמוד מהציבור את תפיסתו בנוגע לנושא. לאחר שיודעים מה המטרות, מי הציבור, מי הגורמים להם נוגע התהליך, מה המגבלות ומהם לוחות הזמנים ניתן לקבוע מה רמת המעורבות של שיתוף הציבור, לצאת בקריאה לציבור ולתכנן את התהליך.

לתפיסתנו "שיתוף ציבור" הינו חלק בלתי נפרד מארגז הכלים של משילות השתתפותית.

ביישום תמצאו ערך מורחב המציג את מודל IAP2 בכללותו ובו מוזכרים כלים תומכים. לנוחיותכם יצרנו גם פריטי ידע נפרדים למספר כלים מרכזיים.  

הכלים המופיעים כאן בהקשר של שיתוף ציבור יכולים לשמש אתכם בסוגים שונים של  תהליכים השתתפותיים לפי העניין.   

לידע כללי על תהליכי שיתוף ציבור- מבין שלל הפרסומים שהופיעו לאחרונה בישראל- בחרנו לכם את החוברת הזו: מדריך לשיתוף ציבור בתהליכי תכנון, גיבוש מדיניות ותהליכי קבלת החלטות ברשות המקומית פורום ה 15- פורום הערים העצמאיות  המדריך כולל סקירה תיאורטית, הצגה של מודלים שונים לשת"צ וכלים פשוטים.

חומרי עיון שיעניינו אותך במיוחד:

סינון בין כל חומרי העיון בנושא שיתוף ציבור IAP2:

תוכן זה מוגן. יש להתחבר כדי לצפות בו:

התחברו:

דילוג לתוכן