Is Participation Without Power Good Enough? Introduction to “Democracy Now: Ethnographies of Contemporary Participation”
בעיר רמת גן הוחלט להשקיע מאמצים מיוחדים בחינוך בגיל הרך, מתוך הכרה בחשיבותו הקריטית לצמיחה ולהתפתחות. בתכנית ״הגן הזה הוא אני״ פותחה פדגוגיה מקומית עם הצוותים החינוכיים, וכעת היא מיושמת בגנים רבים. המסמך כולל תובנות ומסקנות משנת הפעילות הראשונה של המודל.
במצגת תמצאו המשגות בנוגע למנהיגות, המשגות בנוגע להסתגלותיות ותהליך הסתגלותי, הדגמה של הטמעת תפיסה וכלים בקרב מנהלים במערכת חינוכית ברשות, במציאות המחייבת מנהיגות הסתגלותית.
"תקציר" תוכן לחץ פעמיים להוספת תקציר יוצר ללאממוזער868×868 פיקסלים
המצגת מתארת את הגורמים המרכזיים המשפיעים על הרשות, ומציגה דוגמאות מרשויות שונות
טבלה זו מזהה את בעלי העניין שייתכן שיושפעו מההחלטה ואשר ישפיעו על התוצאות של תהליך השיתוף. מידת ההשפעה (הן של הפרויקט על בעלי העניין והן מצד בעלי העניין על הפרויקט) תסייע לקבוע את מידת השיתוף והתקשורת שתידרש מול כל קבוצה/ פרטים.
ניתוח בעלי עניין באמצעות כלי ההערכה של Twyfords- הנחיות להשלמת ניתוח חקר הערכת בעלי עניין: קבוצת בעלי עניין: רשמו את שם הארגון ושם איש הקשר, יש לציין האם בעל העניין הוא גורם (1) פנימי (2) חיצוני. העניין בפרויקט:לא מדובר בעמדה המוצהרת – …
פותח על ידי האיגוד הבינלאומי להשתתפות ציבורית
המאמר מתאר תפיסה עירונית-חינוכית המתפתחת בשני העשורים האחרונים – הרעיון של עיר חינוך -ומציג את התפקיד האקטיבי המשולב של השלטון ושל החברה האזרחית בהובלת הדרך להשגת הרעיון .המאמר יעסוק בהגדרות הרעיון, במודל המארגן אותו , בדוגמאות ובחקרי אירוע.
משילות משתפת הנה מדיניות בה הרשות בונה מנגנונים מוסדרים של השתתפות ציבור על פי הצרכים, האופי והמידה הנכונים לה על מנת להתניע תהליכים שיפריחו את הרשות. באמצעות מנגנונים אלו היא מחברת את התושבים לאתגרי העיר או המועצה, ומאפשרת להם להירתם ולתרום.