יכול לשמש כתהליך סופי לכל התהליכים שתוארו לעיל: חשיפה, העמקה והתמחות או כתהליך למידה עצמאי ושלם. מתוך תהליך הלמידה הקונסטרוקטיביסטי מזהים בשלב גיבוש העמדה בעיה שרוצים לפתור, או רצון לשנות בסביבה הקרובה ומייצרים פרויקט של פעילות בסביבה. Problem Based Le …
דוגמא מנהיגות בהתבסס על תוכניתה של אורלי שני מרחב הלמידה העירוני: אדם במקום פועלו. למידה של ספר שופטים כמחזיקה תמות שונות של מנהיגות וחקירה של שאלה פורייה בנושא זה. שלב א'- הצגת הנושא על ידי המורה. שלב ב'- בדיקה של נושא המנהיגות כפי שנפגשת עם ילדי הכית …
דוגמא – גן השעשועים מרחב הלמידה: שלב א'- בחירת גן השעשועים כמרחב המדגים כוחות פיזיקליים ביחידות הלימוד של מכניקה. שלב ב'- יציאה לגן השעשועים עם משימות אישיות או קבוצתיות שמטרתם לאפשר לילדים לנסות ולהסביר תופעות יומיומיות דרך עין פיזיקלית. שלב ג'- בחינה …
התמחות – מנטורינג – למידה ממומחה דוגמה – התפתחות אישית: תהליך כיתתי מרחב למידה, אדם במקום פועלו א. במסגרת שיעורי כישורי חיים (בחצי כיתה אם אפשרי) המורה פועלת על מנת לאפשר לתלמידים לחקור בעצמם את אזורי החוזק שלהם וכן את אזורי הצמיחה והעניין. מתוך היכרות …
דוגמה – תרבות הצריכה א. הגדרת גבולות גזרת המחקר על יד המורה ( בהתאם לתחום הלימוד או לתחום עניין או נושא מרכז) במקרה הזה- כחלק משילוב של תחומי הידע של שפה ומדעים. ב. בירור עמדות תלמידים בנושא תרבות הצריכה. ג. ניסוח ראשוני של כיוון חקירה ( לדוג' בדיקת הר …
מבנה חינוך אישי בבתי הספר היסודיים הצעה למבנה חינוך האישי בבתי ספר יסודיים כפי שהוצע למנהלי בית ספר בהוד השרון: בעקבות מפגש שנערך בהשתתפות פיקוח משרד החינוך, מינהל החינוך הוד השרון והמכון הדמוקרטי – התגבשה הצעה למבנה כפי החינוך האישי בבתי הספר הסודיים …
חוברת זו היא אסופה של כלים העוסקים בתכנון הערכה והצגה של תהליכי למידה מבוססת פרויקטים. "תקציר" תוכן החוברת ארגז כלים נכתבה במסגרת תהליכי הליווי וההטמעה במערכת החינוך בעיר חולון. יוצר מקור ללאממוזער1227×1227 פיקסלים
חוברת: מרחבי למידה עירוניים – יוצאים מחוץ לחומה מאת::תמיר גבאי "לעולם אין אנו מחנכים במישרין, אלא בעקיפין, במיצועה של הסביבה. האם אנו מניחים לסביבות מקריות לעשות את העבודה הזאת או שאנו מתכננים סביבות במיוחד למטרה זו? וכל סביבה היא סביבה מקרית מבחינת הש …
ספר זה מספר את סיפור המסע העירוני של חולון, שהחל ברעיון אמיץ של מנהלת בית ספר אחת לצאת וללמוד עם חבריה המנהלים את מודל היי־טק היי בסן דייגו, ארצות הברית. יחד ולחוד הם יצרו פרשנות מקומית למודל זה , פרשנות שתתאים למציאות חינוכית חדשה ופורצת דרך. חשוב להדגיש שאנו מתארים כאן דוגמא לתהליך שינוי פדגוגי עירוני, ולא מתכון מדוייק לתהליך שינוי (שהרי למרחבים עירוניים שונים יתאימו תהליכי שינוי שונים). למעשה, הספר הוא מקרה בוחן שבעזרתו אפשר ללמוד מהניסיון המצטבר של מערכת חינוך עירונית (במסגרת כל הרצף הגילי – גן עד בית ספר תיכון) כיצד ניתן להוביל שינוי פדגוגי, דרך שלוש נקודות מבט שונות: זו של ראש מינהל החינוך, זו של מנהל בית הספר וזו של המורה. מרבית פרקי הספר מחולקים לשלושה שערים המייצגים את שלוש נקודות המבט הללו, ולכן מותאמים לקהלי יעד שונים שעשויים למצוא בו עניין: