איך משתמשים בכוחו של הרגע הזה באמצעות תאוריית U? כיצד יכולים ארגונים להתמקד ולחקור את מה שקיים ברגע הזה ואת כל הפוטנציאל שטמון בו בזכות מגוון גדול של אנשים? (מגוון אתני, מגדרי, גילאי, תפיסתי וכו’). תאוריית U שאוטו שרמר נמנה בין הבכירים של מפתחיה, מציעה גישה חדשה-ישנה לכך.
מה זה חינוך אישי? תכנית ה"חינוך אישי" נועדה לקדם תלמידים וצוותים חינוכיים ולאפשר לכל אחד מהם להביא לידי ביטוי את חוזקותיו וייחודו. מאת: עדי ויניצה
גיליון 02 פברואר 2017 רב תרבותיות ושונות מגזין המכון הדמוקרטי הילכו השונים יחדיו? בין רב תרבותיות למגוון (diversity) מאמר זה מנסה לקבץ את שלל ההגדרות למושגים "מגוון" ו"רב תרבותיות" תוך התייחסות להתפתחות מושגים אלו מבחינה היסטורית, כמו גם להביא הת …
הכלה היא פרקטיקה חברתית/חינוכית המבוססת קודם וראשית לכל על תפיסה ערכית. הפילוסופית הפוליטית מרתה נוסבאום שמה במרכז היכולת הבסיסית האנושית את המושגים השתייכות, אינטראקציה בין בני אדם -מקצועית וחברתית, והגנה מאפליה על כל רקע שהוא. ההשתייכות והאינטראקציה החברתית כיכולות או זכויות בסיסיות, מזמינות אותנו כאנשי חברה וחינוך להפנות את הזרקור ולבחון את מרחבי החיים המשותפים דרך פריזמה זו, ואת ההיתכנות להשתייכות של כל אדם באשר הוא למרחבים אלו, מתוך תפיסה שחיבור בין בני אדם (להבדיל מהפרדה) הוא תנאי לרווחתו האנושית, ומהצד השני ההבנה שמרחב מגוון הוא מרחב טוב יותר לכל אדם באשר הוא אדם, ולחברה כולה. לפני מספר שנים נוסח ע"י המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך "יעד ההכלה". עיקרו של היעד היה "שילוב כלל הלומדים במערכת החינוך הרגילה". במסגרת היעד הוקצו משאבים רבים ומכובדים ל"הכנתם" של הלומדים בעלי הצרכים המיוחדים להשתלבות בכיתות הרגילות. אופן הניסוח מעיד על הפעולה המרכזית אליה כיוון הריבון כפעולת שילוב, משמע שכלול היכולות של הפרט (ובמקרה זה כיוון היעד אך ורק לאוכלוסייה המוגדרת כבעלת צרכים מיוחדים), להתאים עצמו למרחב הבית ספרי הקיים. תפיסת ההכלה החינוכית כפי שנוסחה ע"י טוני בות' בתחילת העשור הראשון של המאה ה-21 שואפת לתנועה אחרת לגמרי ומפנה את זרקור האחריות מהפרט ה"אחר" אל המרחב המשותף. הכלי המרכזי שפיתח בות', יחד עם שותפו מל איינסקו וקבוצה שכללה אנשי קהילה/רשות ומחנכים, נקרא אינדקס ההכלה.
גיליון 02 פברואר 2017 רב תרבותיות ושונות מגזין המכון לחינוך דמוקרטי מי אחראי? הזרקור מופנה מהפרט על המרחב המשותף: תפיסה ערכית ופרקטיקה חברתית/חינוכית של ערך ההכלה תפיסת ההכלה החינוכית כפי שנוסחה בתחילת העשור הראשון של המאה ה21 מפנה את זרקור האחריות מהפ …
מי אחראי? הזרקור מופנה מהפרט על המרחב המשותף: תפיסה ערכית ופרקטיקה חברתית/חינוכית של ערך ההכלה תפיסת ההכלה החינוכית כפי שנוסחה בתחילת העשור הראשון של המאה ה21 מפנה את זרקור האחריות מהפרט ה”אחר” אל המרחב המשותף. מחשבות רעיונות והכרות עם כלי-האינדקס החינוכי.
גיליון 02 פברואר 2017 רב תרבותיות ושונות מגזין המכון לחינוך דמוקרטי המסע לארץ האש – משחק הרפתקאות – מיזם חינוכי טכנולוגי תאוריות פסיכולוגיות, מחקר מדעי, משחק וכיף מתחברים יחד למשחק הרפתקאות המפחית גזענות. מאת עידן חיל "המדינה אינה עושה שימוש מושכל ומספ …
גיליון 02 פברואר 2017 רב תרבותיות ושונות מגזין המכון לחינוך דמוקרטי חוזי למידה, מעגלי למידה, שחריות; מבט על החינוך האישי ככלי לביטוי מגוון ושונות דרך ארבע שאלות תכנית ה"חינוך אישי" נועדה לקדם תלמידים וצוותים חינוכיים ולאפשר לכל אחד מהם להביא לידי ביטוי …
https://www.youtube.com/watch?v=-yJPcdiLEkI
בעמוד זה תמצאו קישורים למאמרים חיצוניים שעוסקים ברב- תרבותיות. רשימה זו תיבנה עם הזמן תוך בניית גוף הידע רב-תרבותיות – מוזמנים להציע הפניות למאמרים מומלצים בנושא.