שיטה המכוונת אותנו לבצע סוג אחד בלבד של חשיבה בכל פעם: אנו "חובשים" רק כובע אחד בכל פעם. ד"ר אדוארד דה בונו, מפתח השיטה, קבע שישה כובעים, כל כובע בצבע שונה, כל צבע מסמל סוג שונה של חשיבה, זווית ראייה שונה באמצעותה אני מתבונן על עבודתי, לימודי, מחשבותיי ועשייתי באופן שונה. לחשיבה באמצעות חבישת כובעים שונים, יש שתי מטרות עיקריות : לפשט את תהליך החשיבה- האדם החושב, יתרכז בסוג אחד של חשיבה ברגע נתון. וגם – לאפשר לאדם לשנות כיוון בחשיבה.
איך להשתפר בלהשתפר? עקרונות מנחים קרן קרנגי לקידום ההוראה – גוף העוסק בחקר ההשתפרות במערכת החינוך בארצות הברית – ניסחה שישה עקרונות ליבה לניהול מהלך של מדעי ההשתפרות: העבודה היא עבודה ממוקדת בעיה, והיא נובעת מצורכי המשתמש: מהלך של מדעי ההשתפרות מתחיל ב …
בית מדרש בתפיסת עולם דמוקרטית "אין בית מדרש ללא חידוש" ( מסכת חגיגה, ד ג'/ ע"א) מאת: מיכל גלבוע אטר בית המדרש במובנו המקובל הינו מקום התכנסות המשמש ללימוד תורה. במסכת חגיגה נאמר " אין בית מדרש ללא חידוש" – אמירה זו מהווה את הנחת המוצא לתפיסה המוצגת במא …
מצגת-גן-ילדים-להפצה להורדה – הגן הזה הוא אנחנו>>
שיפור אוריינות בעזרת מדעי ההשתפרות כשאנחנו מדברים על הוראת השפה האנגלית, אנחנו מוצאים עצמנו בסבך חינוכי, מוקפים בנושאים מורכבים הקשורים לאוריינות, לשוויון הזדמנויות, ללמידה משמעותית, דרכי יישום מוצלחות, למניעים לבחירת הטקסטים, ללימודי ליבה ולסוגיות רבו …
גיליון 07 דצמבר 2018 דיאלוג מגזין המכון הדמוקרטי דיאלוג למתחילים – דיאלוג בתוכנית התחל"ה (התמחות, חונכות, למידה) |מאת: מיכל גרף דיאלוג… זהו זרם של משמעות הזורם בינינו ודרכינו. הוא יכול להתקיים בין האדם לבין עצמו בין האדם לבין אנשים אחרים שניים ויותר. …
הכלי מיועד להתבוננות רפלקטיבית על תהליכי שינוי, פיתוח ו\או למידה. מומלץ במיוחד עם תלמידים, סטודנטים, גננות ומורים.
פיתוח מודעות ה"אדם הלומד" מאת: רויטל יהלום אין דבר כזה כיתה הומוגנית. פשוט אין. גם כשמדובר בילדים שנולדו באותו שנתון או כאלו בעלי יכולות, כישורים או הישגים דומים, עדיין הכיתה, כל כיתה, היא מרחב למידה הטרוגני, וככזה, עלינו לתת את הדעת לייחודיות הלומד וה …
חינוך בגיל הרך המשלב בין פיתוח אישי לערכים חברתיים יצייד את מבוגרי המחר בחשיבה יצירתית ויכולת שיתוף פעולה שיאפשרו להם למצוא בעצמם ומתוכם את הידע, הכישורים והמיומנויות הדרושים להתמודדות עם אתגרי המחר. הגיל הרך הוא הבסיס להתפתחות, שם מתעצבת חשיבתו של האדם, נבנים יכולותיו, ערכיו ויכולות התקשורת ושיתוף הפעולה שלו עם סביבתו. הובלת שינוי בגיל הרך תביא לשינוי מהותי לא רק ברמת הפרט אלא בקהילה ובסביבה בה אנחנו חיים. המודלים הפדגוגיים איתם אנו עובדים משלבים בצורה מאוזנת בין ההתפתחות האישית של הפרט לבין ערכים חברתיים וסביבתיים. המודלים מעודדים חשיבה עצמאית, יצירתיות ויכולת התמודדות עם אתגרים יחד עם יכולות חברתיות ומודעות לסביבה. המומחים של תחום הגיל הרך במכון עוסקים בייעוץ למדיניות בגיל הרך ופיתוח מודלים פדגוגיים חדשניים המקדמים את השתתפותם של ילדים בתהליך החינוכי בגן ומאפשרים לצוות הגן לגלות את הדרך המסגרת המתאימה והנכונה עבורם לקדם בה את השתתפות הילדים, יצירתיותם, עצמאותם ויכולתם להתמודד עם אתגרים.