מתוך ספרו: "החינוך הדמוקרטי" התלבטתי רבות כיצד לקרוא לתהליך הלמידה שמתרחש בבית הספר הדמוקרטי. לבסוף בחרתי בשם "למידה פלורליסטית" כיוון שהוא מכוון ללב הרעיון של החינוך הדמוקרטי. מדובר בלמידה המכירה בשונות של הלומד – למידה שנקודת המוצא שלה היא הזכות השוו …
ייעוד מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית הינו הכשרה והקמת רשת אנשי ונשות חינוך אידאליסטיים, חדשניים, פורצי דרך ומחוללי שינוי בחברה ובחינוך, ברוח התרבות הדמוקרטית. כאן נביא את העקרונות המרכזיים ואת ארבעת המהויות העומדות בבסיס התפיסה הרעיונית של מסלול החממה: חשיבה ביקורתית, ביטוי אישי, מודעות עצמית ואקטיביזם.
פריט ידע זה מציג את רציונל שנה א של מסלול החממה בסמינר הקיבוצים, ואת תחנות המהלך השנתי. שנה זו מתמקדת בחלקה הראשון במסד הרעיוני של החינוך הפרוגרסיבי והדמוקרטי, ובכללו בניית מסמך ה"אני מאמין חינוכי" של הסטודנט/ית במסלול, ברוח חינוך זה. חלקה השני של השנה מוקדש למימוש מעשי, ברוח ה"אני מאמין חינוכי", של הסטודנט/ית, בעת ההתנסות בבית ספר דמוקרטי.
פריט ידע זה מציג את רציונל שנה ב של מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית בסמינר הקיבוצים, ואת התחנות העיקריות במהלך השנתי. שנה זו מתמקדת בשתי תמות עיקריות המלוות את שני האתגרים העיקריים של הסטודנטים בשנה זו: העשרת התפיסה והכלים של תרבות דמוקרטית ופדגוגיה דמוקרטית- המלווה את אתגר ההתנסות המעשית של הסטודנטים/ות בבתי הספר בעלי התפיסה החינוכית ה"מסורתית". השראה לתחילתו של מיזם חינוכי-חברתי- תהליך המיזם כולל חלימה, הגייה, תכנון ותחילת היישום של מיזם החינוכי-חברתי שעל הסטודנטים/ות ליצור.
פריט ידע זה מתייחס לרציונל השנה השלישית במסלול הספירלי של החממה ליזמות חינוכית-חברתית בסמינר הקיבוצים. פריט זה מתאר בקווים כלליים את הרציונל של שנה ג' והתחנות העיקריות של הספירלה בשנה זו.
פריט ידע זה מתייחס למושג "קבוצת חממה" או "חברותא", המהווה את ליבת הספירלה של מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית בסמינר הקיבוצים. קבוצת החממה המקיימת את מפגשי החברותא היא קבוצת התפתחות וגיבוש זהות, המלווה, מהדהדת (Echo) ועדה (Witness) לתהליך התפתחותו של הסטודנט/ית הדמוקרטי. זוהי קבוצה פסיכו-פדגוגית, המהווה צירוף של קבוצת תוכן ומשימה עם קבוצת תהליך התפתחות. קבוצה זו מלווה את הסטודנט/ית במהלך גיבוש זהותו/ה החינוכית-חברתית, לאורך כל שלוש שנותיו במסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית.
פריט ידע זה מתמקד במתרחש בזירה המעשית של התנסות הסטודנטים/ות בשנה א, במסגרת מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית. ההתנסות בשנה זו מתקיימת בבתי הספר הדמוקרטיים. תחנה זו כוללת סיורים לבתי ספר דמוקרטיים מעוררי השראה, והתנסות מעשית, הנמשכת על פני מספר שבועות, לרוב בסמסטר ב' של שנה א'.
פריט ידע מתאר את התחנה הראשונה אותה חווה הסטודנט/ית המתחיל את מסעו בספירלת החממה ליזמות חינוכית-חברתית, בסמינר הקיבוצים. מתוך קריאה בפריט זה תוכלו להתרשם מהיום אותו עובר הסטודנט/ית כפתיח אינפורמטיבי וחווייתי, האמור להעביר מרוחו של המסלול ולהכינו במידת מה לעתיד להתרחש בשנה הקרובה.
רצועת ההעמקה הינה רצועה החותמת את יום המסלול, במשך שישה שבועות, בסמסטר א' בשנה הראשונה. הרצועה משתלבת בתוך זמן החברותות, במהלך סמסטר זה. רצועת ההעמקה מאפשרת העשרה בהיבטים חינוכיים שונים ומגוונים, תמות או סוגיות חינוכיות. תכני הרצועה יכולים להשתנות לפי חוזקות, תחומי העניין והתשוקה של צוות המסלול- החוממים/ות, ומונחית על-ידם/ן לבד או בקו (CO), על-פי בחירתם/ן.
פריט ידע זה מוקדש לתצורה הפדגוגית- קהילה לומדת. קהילה לומדת הינו קורס ייחודי ברוח התרבות הדמוקרטית, בתהליך הלמידה במסלול. מהותו המרכזית היא התמקדות והעמקה בנושא המתחלף משנה לשנה, וגוף ידע הנוצר מתוך צרכים ורצונות של הסטודנטים, המתוכנן וממומש על ידם. הסטודנטים/ות במסלול חוברים לתהליך למידה משותף וחוצה שנתונים, לאורך ארבעה שבועות, ותורמים לו הן כמתכננים, כתלמידים וכמלמדים.