הכלי מיועד לסיכום אישי רפלקטיבי בקבוצה בסוף שנה. מומלץ בכל קבוצה שנפגשה במהלך השנה לעבודה או ללמידה משותפת. למשל קבוצות של סטודנטים, חלוצים חינוכיים, גננות , מורים ואנחנו עם הצוותים שלנו. להכנה: הדפיסו את המסמך, התאימו והדביקו גב את גב את סמליל הטאקי להנחיה לשיח שמתאימה לו. רצוי להדפיס על גבי נייר בריסטול ו\או לניילן.
הצהרת מדיניות רפורמת הדמוקרטיה מכירה בכך שלאזרחים יש גם את הזכות וגם את האחריות להיות מעורבים כאשר דנים בנושאים המכריעים שעל המדינה שלנו להתמודד עימם. רק באמצעות קבלת החלטות קולקטיבית ופתרון בעיות משותף יוכלו תושבי דרום אוסטרליה להקים חברה שתשקף את הערכים שלנו.
מתווה לסדנא ביזמות המתווה מתייחס לסדנא שתכלול שבעה מפגשים בני שלוש שעות כל אחד. המתווה מתבסס על הלמידה שהיתה מהסדנא שהועברה בשנת תשס"ה, תוך ניסיון לענות באופן מיטבי למשוב שהתקבל מהסטודנטים. הסדנא תועבר ככל הניתן כתהליך חוויתי-התנסותי בו הסטודנטים "עובד …
יום מתווה למפגש התנעת המיזמים- מעגלי חלימה- אחרון לסמסטר א תשעז זמן כולל של הפעילות כ- 3 שעותחומרים הדרושים עבור הפעילות: ציוד משרדי- בריסטולים, גליונות, פוסט איט, טושים ודף הנחיות לקבוצות על חלימה. מהלך הפעילות משך זמן הפעילות כ-15 דקות סדנת פיתוח מחו …
*ממוזערילדים יוזמים ומשתפים מבוגרים בהחלטות- הרעיונות הם של הילדים, הם מזמינים מבוגרים לקבל איתם רעיון הפרויקט של הילדים והם מחליטים כיצד הוא יתפתח- המבוגרים נגישים אך אינם לוקחים אחריות. יוזמת המבוגר ושיתוף הילדים בהחלטות- למבוגר היה הרעיון המקורי אך …
גיליון 05 אפריל 2018 אירגונים דמוקרטיים מגזין המכון הדמוקרטי סיפורן של שתי ערים ודמוקרטיה בארגונים לפני כאלפיים וחמש מאות שנה יצאו שתי ערי מדינה יווניות למלחמה. המלחמה היתה מרה מאד וממושכת והיא הסתיימה רק כשלשים שנה לאחר שהחלה. שתי הערים הללו היו אתונה …
פריט ידע זה מציג את רציונל שנה ב של מסלול החממה ליזמות חינוכית-חברתית בסמינר הקיבוצים, ואת התחנות העיקריות במהלך השנתי. שנה זו מתמקדת בשתי תמות עיקריות המלוות את שני האתגרים העיקריים של הסטודנטים בשנה זו: העשרת התפיסה והכלים של תרבות דמוקרטית ופדגוגיה דמוקרטית- המלווה את אתגר ההתנסות המעשית של הסטודנטים/ות בבתי הספר בעלי התפיסה החינוכית ה"מסורתית". השראה לתחילתו של מיזם חינוכי-חברתי- תהליך המיזם כולל חלימה, הגייה, תכנון ותחילת היישום של מיזם החינוכי-חברתי שעל הסטודנטים/ות ליצור.
פריט ידע זה עוסק בקורס המרתוני הפותח את שנה ב', שייעודו לתת לסטודנט/ית התבוננות מערכתית על תהליכי שינוי חינוכיים, תוך התייחסות לאספקטים כלכליים וחברתיים. בשנה"ל תשע"ז- התמקד קורס זה בסוגיות של שינוי חינוכי בתנאים כלכליים של עוני וליווי תהליך שינוי חינוכי בסביבה מוחלשת, תוך קיום סמינר שטח ביישוב ג'סר-ע-זרקא. בשנה"ל תשע"ח- אוחד קורס זה עם הקורס המלווה אקדמית את המעורבות החברתית בשנה ב', והפך למסע בן ארבעה ימים מרוכזים בחברה הישראלית, ברוח נאום ארבעת השבטים של הנשיא ראובן ריבלין. במסגרת מסע זה פגשו הסטודנטים אוכלוסיות מיישובים שונים- חרדי, ערבי, התנחלות ויישוב במרכז הארץ. כמו כן שימש המסע כ"התנעה" לתהליך הגיית המיזמים החינוכיים-חברתיים.
פריט ידע זה עוסק באחת מרצועות הלמידה של יום החממה של סטודנט/ית שנה ב' במסלול- מעורבות חברתית. בבסיס תכנית היחידה למעורבות חברתית בסמינר הקיבוצים עומד השילוב בין פעילות שנתית קבועה בארגון חינוכי-חברתי לבין קורס אקדמי רלוונטי מלווה. במסלול החממה הן הקורסים האקדמיים המלווים את הפעילות המעשית של המעורבות החברתית, והן הפעילות עצמה, בנויים באופן שונה מיתר המסלולים בסמינר הקיבוצים. החל משנה"ל האקדמית תשע"ח- נכללו השעות הנדרשות לצורך מעורבות חברתית, המהווה דרישה אקדמית של סמינר הקיבוצים, בתוך שעות הגיית ותכנון המיזמים החינוכים-חברתיים של הסטודנטים/ות הלומדים בשנה ב'.
הרצאה מאת ד"ר שי בר יוסף בנושא גישות להתמודדות עם מורכבות.