תקציר הולוקרטיה היא תפיסה כוללת למערכת של ניהול עצמי בארגונים. הולוקרטיה מחליפה את הניהול ההיררכי המסורתי עם מערכת תפעול של עמית-לעמית (peer to peer operating system) שמגדילה את השקיפות, האחריות והגמישות בארגון. דרך השקיפות ותהליכים שונים של ישיבות, הולוקרטיה מאפשרת לעסקים לבזר את הסמכות בארגון, מעודדת עובדים לקחת תפקידי מנהיגות ולקבל החלטות חשובות.
מה קיים מעבר להתלהבות מהולוקרטיה? על הדור הבא של צוותים המנוהלים עצמאית – בין טענות שחוקות להבטחות אמיתיות גיליון 01 דצמבר 2016 תרבות דמוקרטית איתן ברנשטיין, ג'ון באנצ', ניקו קאנר, מייקל לי (תקציר תרגום מאמר מ-Harvard Business Review, גיליון יולי-אוגוס …
אקטיביזם הוא הרצון והיכולת לפעול לתיקון החברה. לאקטיביסט תחושת מסוגלות והשפעה, יחד עם חשיבה ביקורתית חברתית. הנחת היסוד היא שהאדם יכול להשפיע על המציאות ולשנות אותה באופן שמתאים לו ולקהילתו כאשר הוא מודע לייחודיות שלו, מכיר את נקודות החוזק והיכולות שלו, מתאפשר לו לבטא את עצמו ויש לו כלים להתבונן על הנעשה סביבו באופן ביקורתי והבנה לאן נכון לו לתעל את יכולת הפעולה שלו.
דיאלוג הוא תהליך תקשורת בסיסי המוביל ישירות לשינוי אישי ואירגוני. הוא מסייע ביצירת סביבה המאופיינת ברמת אמון ופתיחות גבוהה בעלת יכולות התבוננות פנימית גבוהות. דיאלוג מבוסס על הדברים שאנחנו מעריכים ואופן ההגדרה שלהם. הוא עוסק בגילוי הערכים האמיתיים שלנו ובהתבוננות מעבר לתשובות האוטומטיות והשטחיות לשאלותינו. דיאלוג עוסק בהרחבת יכולת ההקשבה שלנו, העירנות, והלמידה שלנו אחד עם השני ואחד מהשני. דיאלוג עוסק בחקירת גבולות המשמעות של המושג אנושיות ביחסים בינאישיים ובכלל.
גיליון 08 מאי 2019 אקטיביזם מגזין המכון הדמוקרטי מהובלת יוזמות למנהיגות פרואקטיבית: אקטיביזם בתוכנית חלוץ חינוכי אי-הנחת מהמציאות הקיימת הוא רגש הכרחי בפיתוח חלוצה אקטיביסטית. אלא שכדי ליצור פעולה אקטיביסטית היא זקוקה לעוד משהו – תחושת מסוגלות שהיא יכו …
השתתפותיות היא פיתרון ישן חדש להתארגנות אנושית. היא הולכת אחורה עד למדורת השבט אבל גם נעה קדימה בפרץ הטכנולוגיות של מהפכת הידע. השתתפותיות היא כמו פיצוץ גדול של אנרגיה שמשתחררת כשנגמלים מהדפוסים הישנים של ההיררכיות הדכאניות. השתתפותיות היא שלב אבולוציוני נוסף של המודלים הקודמים וכדי להבין אותה צריך להתבונן שוב בהנחות היסוד של המודל הארגוני המרכזי היום – המודל ההיררכי.
המודל יוצר שפה משותפת (פנים וחוץ אירגונית ) מתאר תהליך לוגי, תאור גרפי פשוט להבנה מאפשר מעקב אחר תהליכים באופן עקבי יעיל לגיוס משאבים
The Innovation Engine של ד"ר טינה סליג הד"ר סליג , ד"ר למדעי המוח , משמשת כראש תוכנית היזמות הטכנולוגית באוניברסיטת סטנפורד, ארה"ב. מומחית ביצירת יוזמות ובהכשרת יזמים/ות. גדרה. נקודת המוצא העומדת מאחורי מודל "מנוע היוזמה" של ד"ר סליג, היא כי כל אחד/ת מאתנו יכול להיות יזם/יזמית. היא מבקשת למנות שישה גורמים אליהם יש להתייחס בבואנו ליזום, שלושה מתייחסים ל"מנוע הפנימי" של האדם עצמו, ושלושת האחרים – לסביבה החיצונית בתוכה הוא פועל.
מצגת : מחקר פעולה מחקר פעולה בלוד.pptx מחשבות על מחקר פעולה | נכתב ע״י צוות חלוץ, לוד 2019 מסלול החממה כמתפתח מהמקום הליניארי ממקום של גיבוש זהות של איש חינוך ולמעשה החינוכי וליציאה לפעולה. המסע הזה איתגר את המקום של הקשר בין החיבור האישי והתשוק …
גיליון 07 דצמבר 2018 דיאלוג מגזין המכון הדמוקרטי מי מחליט? דיאלוג עם המשילות – לומדים מאוסטרליה ועושים בישראל |מאת: תומר גקלר רק באמצעות קבלת החלטות קולקטיבית ופתרון בעיות באמצעות שיתוף פעולה יוכלו תושבי דרום אוסטרליה להקים חברה שתשקף את הערכים שלנו. " …