חינוך מבוסס מקום דמיינו לעצמכם שביל שעובר ביישוב שלכם, שביל שעדיין אינו קיים. השביל הזה נוצר באהבה על ידי הקהילה, השביל הזה הובל על ידי ילדי בית ספר ביישוב בתהליך למידה אותנטי על היישוב שלהם. כשעוברים בשביל זה, אנו לומדים על חוזקות היישוב, על הפוטנציאל …
מודל פדגוגי ללמידה משמעותית במרחבי הלמידה העירוניים למידה משמעותית היא למידה המזמנת התפתחות אישית של הלומד ברמות רגשיות, קוגניטיביות והתנהגותיות. בלמידה במרחב העירוני אנו מייצרים הזדמנויות למידה ללומד המפגישות אותו עם המציאות בעולם האמיתי. מפגש זה מזמן …
תקציר דמיינו לעצמכם שביל שעובר ביישוב שלכם, שביל שעדיין אינו קיים. השביל הזה נוצר באהבה על ידי הקהילה, השביל הזה הובל על ידי ילדי בית ספר ביישוב בתהליך למידה אותנטי על היישוב שלהם. כשעוברים בשביל זה, אנו לומדים על חוזקות היישוב, על הפוטנציאל הגלום בו, על האנשים, על הסיפורים המרתקים של המקום. שביל זה יוצר נראות ושינוי והנו מקור לגאווה וייחודיות מקומית. שביל יכול להיות אחד התוצרים של תהליך למידה מבוססת מקום. ובכדי לבנות אותו צריך קודם כל לברר : מה תפקיד בית הספר בבניית זהות ויצירת קשר למקום, לקהילה, לאדמה, לעולם? מה תפקיד המורה ביצירת למידה מחוברת למקום? למה להתחבר למקום? מה תפקיד הקהילה בתהליך התפתחות הילד לימודית, רגשית וחברתית? למידה מבוססת מקום מעוררת שאלות חשובות בקשר לאדמה, מקום ועולם, ושאלות על תפקיד החינוך בימינו; בעידן של גלובליזציה היוצרת התרחקות מהמקום הלוקלי, התרחקות שהיא מנטלית, רגשית ואף פיזית.
"למידה מבוססת- פרויקטים" (PBL ) מתייחסת לתלמידים המעצבים, מתכננים ומבצעים פרויקט מורחב, המוביל ליצירת תוצר, המוצג בפני קהל (זה יכול להיות מוצר, חומר כתוב, הצגה או ריקוד) היא קשורה ל"למידה מבוססת- חקר (Inquiry based learning), הנקראת גם "למידת-חקר", או ל"למידה מבוססת-בעיות" (Problem based learning). המאפיין המייחד אותה הוא תהליך עבודה המביא ליצירת תוצר סופי המוצג באירוע מסכם, בהשתתפות קהל. חשוב להדגיש כי בלמידה זו לא התוצר הוא במרכז, כפי שקורה בלמידה מבוססת- תוצר (Product based learning) ׂאלא תהליך הלמידה, הדרך שאותה עוברים הלומדים.
Self Managed Learning – למידה בניהול עצמי. על פי משנתו של איאן קאנינגם, על הלומד לקחת אחריות על למידתו.
המודל הלוגי בקצרה התפיסה-שלנו-מודל-לוגי-פיץ-ת.דמוק-לפי-המכון.pptx התפיסה שלנו – מודל לוגי, פיץ, ת.דמוק לפי המכון.pptxהורד המודל הלוגי בהרחבה המכון-הדמוקרטי-תאוריית-שינוי-ומודל-לוגי-מסמך-מסכם-2021-2 המכון-הדמוקרטי-תאוריית-שינוי-ומודל-לוגי-מסמך-מסכם-2021 …
הערכה מקדמת היא סט של כלים שמטרתם ללוות, למדוד ולקדם לומדים בתהליכי הלמידה. היא חלק בלתי נפרד מהוראה ולמידה ומתקיימת בדיאלוג בין המשתתפים.
הערכה דיאלוגית מקדמת מלווה תהליכי שינוי פדגוגיים בבתי ספר שתומך בלמידה ההתנסותית
החינוך האישי מבוסס על תפיסה חינוכית הרואה בכל אדם ישות שלמה וייחודית, בעלת חוזקות, מרחבי צמיחה ותחומי עניין ייחודיים לה. יתרה מכך החינוך האישי מעוגן באמונה בזכות הבסיסית של כל אדם לשוויון הזדמנויות במימוש היכולות הייחודיות הגלומות בו. מכאן שהשאיפה בחינוך האישי היא לאפשר לכל אדם להגשים את הפוטנציאל הגלום בו, בדרך המתאימה לו, תוך כדי הוקרה של השונות והייחודיות של כל אחד.
חינוך חדש, עתיד חדש: מודל לשינוי מערכת החינוך לגיל הרך ההשקעה בגיל הרך היא השקעה בעתיד. העתיד שאליו יגדלו הילדים ידרוש מהם ידע, כלים ומיומנויות שונות מבעבר. במהלך חמישה חודשים חקרו חברי המכון את תחום החינוך במעונות היום ובנו מודל התערבות לשינוי מערכת ה …