דוגמא מנהיגות בהתבסס על תוכניתה של אורלי שני מרחב הלמידה העירוני: אדם במקום פועלו. למידה של ספר שופטים כמחזיקה תמות שונות של מנהיגות וחקירה של שאלה פורייה בנושא זה. שלב א'- הצגת הנושא על ידי המורה. שלב ב'- בדיקה של נושא המנהיגות כפי שנפגשת עם ילדי הכית …
דוגמא – גן השעשועים מרחב הלמידה: שלב א'- בחירת גן השעשועים כמרחב המדגים כוחות פיזיקליים ביחידות הלימוד של מכניקה. שלב ב'- יציאה לגן השעשועים עם משימות אישיות או קבוצתיות שמטרתם לאפשר לילדים לנסות ולהסביר תופעות יומיומיות דרך עין פיזיקלית. שלב ג'- בחינה …
דוגמה – תרבות הצריכה א. הגדרת גבולות גזרת המחקר על יד המורה ( בהתאם לתחום הלימוד או לתחום עניין או נושא מרכז) במקרה הזה- כחלק משילוב של תחומי הידע של שפה ומדעים. ב. בירור עמדות תלמידים בנושא תרבות הצריכה. ג. ניסוח ראשוני של כיוון חקירה ( לדוג' בדיקת הר …
הוראה, למידה והערכה – כלים בלמידה שיתופית – בית ספר עידנים מרצה: אסנת אבידן רציונל: ההשתלמות המצורפת כוללת מהלך המבקש לאפשר חשיפה והתנסות במגוון כלים השתתפותיים בתהליכי למידה, הוראה והערכה קצרים וארוכי-טווח. מבנה ההשתלמות: כ- 10 מפגשים. משך זמן כל מפגש …
מתוך ספרו: "החינוך הדמוקרטי" התלבטתי רבות כיצד לקרוא לתהליך הלמידה שמתרחש בבית הספר הדמוקרטי. לבסוף בחרתי בשם "למידה פלורליסטית" כיוון שהוא מכוון ללב הרעיון של החינוך הדמוקרטי. מדובר בלמידה המכירה בשונות של הלומד – למידה שנקודת המוצא שלה היא הזכות השוו …
את יצירת הפדגוגיה ופיתוחה ניתן לדמות למסע, שאבני הדרך העיקריות שלו הן התבוננות, העמקה, יצירה ושימור. כל אבן דרך כזו מסמנת שלב בהתחברות למקום (השלבים מתבססים על התאוריה של הוגים בולטים בתחום) "על", "בתוך", "למען" ו"קיום" – המקום. למידה על המקום באמצעות …
מאת:שיראל שלתיאל אטיאס הגדרה בית מדרש הוא מקום, לא בהכרח מבנה ייעודי, שבו מתכנסים כדי ללמוד טקסטים, לדון בהם, לערער עליהם ולייצר פרשנות חדשה. הלימוד בבית מדרש הוא נושאי ומתבסס על מקורות כתובים, מונגשים ומתווכים, על מנת שהלומדים/ות יוכלו להיות להיות עצמ …
עמי וולנסקי בהרצאתו מגמות שינוי בעולם החינוך 14 אומר שיש שתי מגמות חינוך מרכזיות בחינוך הציבורי והן נעות אחת ביחס לשנייה בתנועת מטוטלת: הנחת העבודה בתכנית חלוץ מתבססת על הניסיון והמחקר שתוארו. ראינו שחיזוק המנהיגות העצמית של העובדים ויצירת עבודה משמעות …
מטרות שימוש ב-SML בעבודה ממוקדת ככלי המסייע לשיפור בתחום דעת או בלמידת ידע חדש. SML, כמסגרת לישום עקרונות פדגוגיה דיאלוגית: לומד עצמאי, קהילת לומדים, דיאלוג, תפקיד המורה כמנחה ומלווה, רלוונטיות ללומד. איך זה עובד? חיזוק בתחום דעת- ניתן לישום בקבוצה קטנ …
מסמך שיתופי זה מסכם מהלך מתודי בן תשעה מפגשים של השתלמות בנושא למידה פעילה ומערבת. כאן תוכלו למצוא פירוט של כל אחד מהמפגשים- רציונל, מתודה והמשגה. ההשתלמות כוללת אלמנטים של למידה ברוח מודל PBL, התייחסות למגוון האינטיליגנציות בכיתה, התייחסות לנושא המוטיבציה ללמידה, וקישור למאמרים רלוונטיים.