מטרת התהליך הייתה לבנות את הפיתוח המקצועי של המנהלים כך שיהיה רלוונטי, חוויתי ומותאם לצורך בשטח. נושאי הלמידה נקבעו על סמך שאלון שנשלח למנהלים במטרה לזהות את תחומי העיניין שבהם היו רוצים להתפתח ואת השאלות המקצועיות שמעסיקות אותם ביום יום. את התשובות קיבצנו יחד עם צוות היגוי לארבעה מסלולי למידה שונים, שנפתחו לבחירה. הפורמט שנקבע היה השתלמות בת יומיים בשפיים. ביום הראשון יציאה לסיורים על פי מסלולי הלמידה, וביום השני עיבוד של הלמידה והעמקה דרך מפגש עם מומחים. היה אליפות!!
לפני כמה חודשים עסקה המועצה האזורית רמת הנגב בתכנון תיכון חדש. שני תושבים המאמינים בחינוך היונק מהקהילה המקומית לקחו על עצמם להוביל תהליך השתתפות ציבור. הם גייסו את הטכנולוגיה לצידם, והפעילו מספר כלים אינטרנטיים כדי להרחיב את מעגל המשתתפים בשיח הציבורי. כל הפרטים כאן.
מה שרואים מכאן לא רואים משם. התבוננות על מטרות ארגוניות דרך ארבע נקודות מבט.
פעילות הכרות לפתיחת השנה השבועות הראשונים של פתיחת שנת הלימודים שלכן עם הקבוצה הנם מהחשובים ביותר. המסרים, ההרגלים, התרבות של הקבוצה תבנה כאן, ותשפיע על המשך הפעילות ועל הצלחה המשותפת. לצורך התחלה נכונה ורוויה באמון, סדר וביטחון, יש למסור מסר ברור של ג …
מהלך הפעילות המשתתפים מתבקשים להוכיח שהפעולה רלוונטית אליו או אליה/ מסוגלים לבצע את הפעולה. חוקי הפעילות מאפשרים עד כ- 3 חתימות מאותו אדם. יש להסתובב בחדר ולאסוף כמה שיותר חתימות מתוך רשימת השאלות הללו יש לבחור את הרלוונטי: אני יכול/ה לעמוד על רגל אחת …
מה היו המניעים של גארדנר ליצור תיאוריה חדשה? (ליצור חלופה להסללה שיצרו מבחני האי קיו שיצר הפסיכולוג בינה הצרפתי לפני 100 שנה). מה בתיאוריית האינטליגנציה האחת גרם לאי נחת אצלו? ( לא בודק תוצרים, לא אוניברסאלי – לא מותאם תרבותית ויוצר אפליה, מצמצם את האינטליגנציה האנושית ו"מרבע" אותה ליכולות מילוליות ולוגיות, תכלס בודק ת היכולת להצליח במבחן). האלטרנטיבה שלו – מבוססת מחקר מדעי (מיפוי MRI, בדיקה של אנשים שעברו טראומה מוחית ויכולותיהם השתנו בעקבותיה). מדוע קרא לזה 7 אינטליגנציות ולא "כושרים" או "כישרונות"? אמירה חתרנית מודעת שלו, כדי לשנות תודעה מקובעת קיימת. כותבים על הלוח את 7 האינטליגנציות ומפרטים מהי כל אחת.
מהלך הפעילות לחלק דף ובו קווים ושמות האינטליגנציות (בדומה לשרטוט שאנו יוצרים על הרחבה), להקריא את ההיגדים וכל ילד מסמן לו על הדף שלו, לפי ההנחיות הקודמות. עוד אפשרות: מחלקים לילדים טושים מחיקים ומבצעים את הפעילות המשותפת על הלוח. אני והאינטליגנציות שלי …
מהלך הפעילות קו ראשון – אינטליגנציה לשונית מילולית: התלמידים מתבקשים לסמן ולכתוב את השם על הקו ספרים חשובים לי מאוד אני אוהב לפתור תשבצים תמיד אהבתי שיעורי ספרות קל לי ללמוד שפה חדשה יש לי אוצר מילים גדול אני יכול להסביר בקלות פירושים של מילים אני כותב …
מטרה מתן משוב מקדם על עבודות למידים ובחינתן ע"פ מודל ששת ה- A נורמות מקובלות בתהליך הפרוטוקול: Hard on content' soft on the person- המשוב ניתן על התוכן ולא על האדם Share the air, step up step back- חלוקה שוויונית של הזמן בין המשתתפים Be kind helpful and specific- ניצול הזמן כדי לתת משוב ועצות מועילות וספציפיות שהאדם יצא עם עצות פרקטיות לעבודה העבודה מוצגת כמו במוזאון- יתכן שאנו מכירים את יוצר העבודה, אך העבודה צריכה לדבר בעד עצמה ואותה אנו בוחנים. מהלך משך זמן הכולל של הפעילות: 30 דקות שלבי הפעילות שלב 1 משך הזמן: 10 דקות המורה/ משתתף מציג את עבודת התלמיד מה היתה מטרת המשימה/ העבודה/ הפרויקט? משך הזמן שהתלמיד עבד? האם היו טיוטות/ תוצרי ביניים? מהי העבודה שאנו רואים? אילו שאלות/דילמות התעוררו תוך כדי עבודה? דרך איזה עקרון או עקרונות מתוך ששת ה- A היית רוצה שיבחנו את העבודה? (איזה עקרון הוביל אותך בהנחייתך את התלמיד) שלב 2 משך הזמן: 15 דקות דיון- הקבוצה תדון בעבודה במטרה להעלות תובנות ושאלות מקדמות שיעמיקו את החשיבה על התוצר. נקודות חוזק- התחילו מנקודות חיוביות כמו אילו חוזקות רואים בתכנון ובביצוע, אילו חוזקות שלו מציג התלמיד, אילו הוכחות ניתן לראות בעבודת התלמיד שמתייחסות ל- "A" הנבחר. הזדמנויות לצמיחה- נקוט בעמדה ביקורתית יותר כלפי העבודה: מה חסר בתכנון/ בעבודה?, התחל שאלה ל- "האם חשבת אולי…" או מה היה קורה אם…" האם אכן מוצה העיקרון הנבחר מתוך "ששת ה- A"? סיכום משך הזמן: 5 דקות השיעור שלי- מה למדתי מתוך העבודה הזו? מה אני לוקח איתי לכיתה/ לעבודה הבאה? המציג מציג את מסקנותיו בפני הקבוצה המציג יציג את מסקנותיו מתוך הדיון: נקודות החוזק, האזורים לצמיחה, האם קיבלת חיזור לשימושך בעקרון המנחה שבחרת מתוך "ששת ה- "A. תובנות שלך להמשך *ששת ה- A לבדיקה מול הפרוייקט: Academic regor- כיצד מתייחס הפרויקט לחומר שנבחר לעסוק בו מתוך תוכנית הלימודים, מיומנויות הנדרשות מהתלמיד ברמה האקדמית ובפרקטיקה הנדרשת. Authenticity- האם הפרויקט מכוון לעולם האמיתי, ללומד ולמורה Applied learning- רכישת מיומנויות תוך כדי עבודה שניתן ליישם גם לאחר הפרויקט כמו עבודת צוות, פתרון בעיות, תקשורת בינאישית, ארגון זמן, פרזנטציה וכד' Active exploration- כיצד הלמידה חוצה את גבולות הכיתה באמצעות חקר, פתרון בעיות בקהילה וכד' Adult connection- מיהו המנטור, מהו תפקידו של המבוגר המוביל ומלווה את תהליך הלמידה Assessment practices- למידה משולבת בתהליכי הערכה, ורמת רפרזנטטיבית גבוהה
מטרה נורמות השיח בפרוטוקול: Hard on content, soft on the person – המשוב ניתן על התוכן ולא על האדם Share the air, step up step back – שאיפה חלוקה שוויונית של הזמן בין המשתתפים Be kind, helpful and specific – המשוב הוא משוב אמ"ת – אדיב, ממוקד ותורם לממוש …