תהליכי המשוב במכון מתקיימים בין החודשים ינואר ומרץ בכל שנה.
כלים ופרקטיקות פתרון בן זמננו לסוגיית ה״שנים אוחזין בטלית״: טיפול חכם בזכויות יוצרים, כתנאי לשיתוף פעולה מוצלח סוגיה משנאית מפורסמת המבוססת על מחלוקת: "שנים אוחזין בטלית, זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי…." שיתופי פעולה רבים נוצרו כדי לייצר ביחד "טלי …
אירועים כגון כנסים, ירידים, סדנאות, תערוכות, סיורים – מהווים הזדמנות מעולה לרכוש ידע חדש, עדכני ולפעמים שימושי, ולשתף אותו עם אנשי המכון שלא השתתפו באירועים אלה. בדף זה מוצעת דרך שיטתית לנצל אירועים למטרות אלה.
יום-חוממות-איקאהDownload יום למידה באיקאה לצוות חממה בשבילים יום למידה מחוץ לקופסא. רעיון מקורי של שימוש אחר במרחב שמשלב למידה, כיף, חוויה וכמובן גם קצת קניות.מרחב התצוגות השונות באיקאה איפשר לנו פינות מגוונות ואינטימיות יחסית לשיחות בחוליות על נושאים …
הפעילות הזו מתאימה כפעילות שתתחיל מיד לאחר החתימה על התכניות האישיות.
בכל שיעור חינוך תלמיד אחד מקבל 10-15 דקות להציג את ההתקדמות שלו בתכנית האישית ולקבל שאלות מהכיתה. אפשר לעבוד עם התלמידים על דרכי הצגה מקוריות של ההתקדמות שלהם כדי שזה לא יהפוך להיות מתיש. כמובן ששימוש במתודה הזאת מחייב שיהיה תוכן מעניין ומשמעותי לאחר ההצגה של התלמיד. וריאציה אחרת היא לעשות את זה כל שלושה שיעורים שיעור אחד מתוך השלושה בשבוע ושבכל שיעור יציגו שלושה תלמידים – וכך מתפנים שני שיעורי חינוך שלמים לדברים אחרים.
מכינים מראש סרגלי התקדמות, מספר סרגלי ההתקדמות שמכינים = למספר המטרות בתכנית האישית X מספר המשתתפים. סרגלי התקדמות נראים כך:מרכזממוזער500×500 פיקסלים
מהלך הפעילות כל משתתף מקבל דף 3 A שעליו מצוירת מטרה עם 8 עיגולים אשר מצויירים אחד בתוך השני. במעגל הפנימי התלמיד יתבקש לרושם את השם של עצמו ובשבעת המעגלים החיצוניים הוא רושם את המטרותיעדים שלו לפי מידת הקירבה שלו להשגתם לפי תחושתו. עושים שיתוף בקבוצות …
ציוד הנדרש עבור הפעילות שתי חבילות פתקיות דביקות – it-Post בשני צבעים שונים. טושים דיאגרמת שלד"ג גדולה מצוירת על לוח או על בריסטול. עותקים מצולמים של פרוטוקול שלד"ג (מספר העותקים כמספר המשתתפים). מהלך הפעילות שלב 1 קוראים יחד את הפרוטוקול ודנים במטרתו, …
כאן תוכלו למצוא כלי עזר המיועדים למנחים במכון