תהליך הלמידה, ההוראה וההערכה הקרוי PBL, מהווה גם פדגוגיה בעל עקרונות למידה דמוקרטיים. מאחר ו"מנוע" הלמידה הוא תוצר, עליו מחליט/ה המורה עוד טרם היציאה למסע הלמידה, הרי שניתן לבצע הקבלה בין שלבי תהליך הלמידה הפי.בי.אלי לבין תהליך הנעת יוזמה.
היציאה לדרך המיזם- המחנך כמוביל שינוי חינוכי-חברתי- החממה ליזמות חינוכית-חברתית, שנה ב', תשע"ז כיצד-לבנות-פרזנטציה-של-מיזם כיצד-לבנות-פרזנטציה-של-מיזםהורד
קישורים שימושיים קישורים מיני-אקטיב, אקטיביזם אפקטיבי המרכז הבין-תרבותי ירושלים- כולל קהילת נשים אקטיביסטיות במזרח ירושלים וקהילת נשים חרדיות>> שדרות- החממה הרב-תרבותית ומיזמים בקהילה בשיתוף מעורבות חברתית>> קישורים בדגש עסקי: מט"י- המרכז ל …
תקציר מאת: ד״ר רון דביר ארגז הכלים מציג בקצרה כמה מהאמצעים המקובלים בעולם העסקי (וחלקם גם בעולם הציבורי) לקידום חדשנות יזמות בארגון. ארגז הלכים לא מכיל את כל האמצעים האפשריים – אלא את העיקריים בלבד, להערכת המחבר. אשכולות קיימים אמצעים רבים לעידוד יזמות …
מעבדת חקר מקרים u-lab אתר u-lab, ישראל מציע ארגז כלים עשיר לעבודה עם תיאוריית U.לקידום מנהיגות יישומית. באתר ניתן למצוא כלים חדשניים ומגוונים להובלת שינוי וקידום רעיונות ויוזמות המבוססים על הקשבה עמוקה. לקריאה נוספת לאתר אתר u-lab, ישראל >>
עד כמה יצירתיות קשורה לגנטיקה? לסביבה? לאירועי חיים? המאמר מתבונן על המוח האנושי ומנסה לאפיין את הפעילות המוחית שמובילה לחשיבה יצירתית בין_כאוס_לקלישאה
יכול לשמש כתהליך סופי לכל התהליכים שתוארו לעיל: חשיפה, העמקה והתמחות או כתהליך למידה עצמאי ושלם. מתוך תהליך הלמידה הקונסטרוקטיביסטי מזהים בשלב גיבוש העמדה בעיה שרוצים לפתור, או רצון לשנות בסביבה הקרובה ומייצרים פרויקט של פעילות בסביבה. Problem Based Le …
לקוחה מעולם הפדגוגיה הדמוקרטית. היא מהווה את השלב הראשון של ההוראה והלמידה בקהילת חשיבה וכן בתהליך פי.בי.אלי. מטרתה של השאלה הפוריה הינו ליצור תמריץ או גירוי אינטלקטואלי לקבוצה המתעתדת לצאת למסע החקר והלמידה, בדמות שאלה פתוחה, העונה לקריטריונים מסויימי …
'ארגון לומד' הוא מקום שבו אנשים מגלים ללא הרף כיצד הם יכולים ליצור את המציאות שלהם, וכיצד יש בידם לשנותה" (סנג'י) "מבין המנגנונים של האישיות, אין מנגנון חשוב יותר מאשר האמונות של אנשים לגבי היכולות שלהם לבטא שליטה על אירועים המשפיעים על חייהם" (בנדורה)
בשלב התנעת פרוייקט מחקר ו/או פיתוח חדש, חיוני להגדיר מראש* את המטרות, המהלך, המשאבים הנדרשים, והתוצרים שלו. הגדרה זו – שהינה למעשה תיאום ציפיות – הינה בסיס לפרוייקט תכליתי ולשיתופי פעולה טובים בין כל המעורבים. כתב: רון דביר