כלי מתודי המיועד למפגשים של קבוצות גדולות. עובד מעולה גם עם משתתפים שמעולם לא נפגשו או שההכרות היא שטחית בלבד. טוב להכרות, לדיון מעמיק דיו שנעשה באופן מהיר יחסית. מגשר על פערים, מחבר בין אנשים ומועיל ליצירת מכנים משותפים והעלאת רעיונו …
הכלי מיועד להתבוננות רפלקטיבית על תהליכי שינוי, פיתוח ו\או למידה. מומלץ במיוחד עם תלמידים, סטודנטים, גננות ומורים.
אחד מתחומי הפעילות המרכזיים של המכון הוא הכשרת סוכני שינוי לפיתוח תודעה דמוקרטית והובלת תהליכים המצמיחים תרבות דמוקרטית, בעיקר בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של מדינת ישראל, כולל פרוייקט לחיים משותפים. המכון מכשיר ומלווה סטודנטים, מורים ומנהלים כסוכני שי …
שינוי ארגוני הנו תהליך שבו ארגונים עוברים ממצבם הנוכחי למצב עתידי רצוי. המטרה של שינוי מתוכנן היא מציאת דרך חדשה או משופרת לשימוש במשאבים ויכולות, על מנת להגדיל את הערך של העשייה הארגונית, ולשפר את השגת המטרות והיעדים של הארגון. המניע העיקרי לשינוי הנו זיהוי אי נחת הנובעת מפערי ביצוע, פערים בין הבצוע הרצוי לבצוע המצוי. שינוי מצריך תהליכי למידה וויתור על הישן למען החדש, ולכן הוא מאתגר, מעורר קושי והתנגדות.
מאמר מספר זהויות מחפשות מודל>>
תהליך שינוי בבית ספר מתייחס לארבעה ממדים: הממד הרעיוני, הממד הארגוני, ממד מערכות היחסים והממד הפדגוגי. ממדים אלו הם זירות הפעולה בהם תתבטא התרבות הדמוקרטית והחדשנות החינוכית והם שלובים ומשפיעים אחד על השני.
הכלי מיועד לסיכום אישי רפלקטיבי בקבוצה בסוף שנה. מומלץ בכל קבוצה שנפגשה במהלך השנה לעבודה או ללמידה משותפת. למשל קבוצות של סטודנטים, חלוצים חינוכיים, גננות , מורים ואנחנו עם הצוותים שלנו. להכנה: הדפיסו את המסמך, התאימו והדביקו גב את גב את סמליל הטאקי להנחיה לשיח שמתאימה לו. רצוי להדפיס על גבי נייר בריסטול ו\או לניילן.
למידה מחוויה היא משמעותית ומהנה. סיור במקום ייחודי מעורר את המשתתפים ומעניין אותם. בדוגמאות להזמנות לסיורים כאן תמצאו רשימה של בתי ספר ייחודיים בישראל, יחד עם תיאור קצר לכל בית ספר. כמו כן מוזמנים לקבל השראה מהעיצוב להזמנות.
קפה-פדגוגי-1 קפה פדגוגי 1הורד קפה-פדגוגי-2 קפה-פדגוגי-2הורד קפה-פדגוגי-3-1 קפה פדגוגי-3הורד קפה-פדגוגי-4 קפה פדגוגי- 4הורד קפה-פדגוגי-5 קפה פדגוגי – 5הורד
מהלך שינוי בבית ספר המשתתף בתכנית חלוץ חינוכי מיוחד משלש בחינות: האחת – בהכנסת קבוצה המקדמת שינוי בדמותם של החלוצים. השנייה – בשותפות בין המנהל/ת לתכנית. השלישית – בצורך לערוך ולעשות התאמה של פדגוגיות חדשניות לאוכלוסיית בתי הספר החלוציים, שהינה לרוב או …