"תקציר" תוכןמצגת זו מהווה מעין מבוא להשתלמות PBL. כאן תוכלו למצוא סיכום קצר על עקרונות למידה זו ומאפייניה, השלבים המרכזיים בה ומושגיה המרכזיים. המצגת ליוותה מפגש הלקוח מתהליך שינוי פדגוגי, שהובילה בבית הספר המנחה יולי חרומצ'נקו. יוצר מקור}} לא ממוסגר80 …
הערכה מקדמת מסייעת לתלמיד לשפר את הלמידה שלו לכל אורכה ולא רק בסופה. משוב הוא הכלי המרכזי המסייע בכך.תלמידים מתרגלים מתן משוב וקבלה של משוב בנקודות רבות לאורך תהליך הלמידה. משוב איכותי מתמקד בדברים שהתלמיד יכול לשנות. משוב טוב הוא משוב אמ"ת: אדיב, מ …
"משוב מקדם- הקניית מיומנויות" :סרטונים :הערכה מקדמת לקריאה נוספת משוב מקדם >>
הכלי מיועד לסיכום אישי רפלקטיבי בקבוצה בסוף שנה. מומלץ בכל קבוצה שנפגשה במהלך השנה לעבודה או ללמידה משותפת. למשל קבוצות של סטודנטים, חלוצים חינוכיים, גננות , מורים ואנחנו עם הצוותים שלנו. להכנה: הדפיסו את המסמך, התאימו והדביקו גב את גב את סמליל הטאקי להנחיה לשיח שמתאימה לו. רצוי להדפיס על גבי נייר בריסטול ו\או לניילן.
המצגת מציעה גישות שונות וכלים שונים למיפוי, ומתייחסת לשאלות מה למפות? איך למפות? ומהם מקורות המידע למיפוי?
מתי להעריך? נקודות זמן ידועות מראש לאורך תהליך הלמידה תכנון הזמן הוא השלב שבו ה"חלום" פוגש את המציאות. המיומנות של תכנון זמן – היכולת להגדיר מראש מהו משך הלמידה שיוקצה לכל שלב ולבנות נכון את ציר הלמידה וההערכה – היא מיומנות מרכזית שהמורה רוכשת בהתאם לת …
שם ההשתלמות: הערכה חלופית מטרות המפגש הכרות עם מושגים בהערכה חלופית הקשר בין הוראה למידה והערכה. הכרות והתנסות בכלי הערכה שונים. הסבר כללי למידה במאה ה21 מאפיני לומד מלמד וקהילת לומדים ארבע שאלות מרכזיות בהערכה כלים להערכה מהלך הפעילות מס' שעות נושאי ל …
פריט ידע זה מתייחס לקורס המרתוני המלווה את שנה ג'. בשנה"ל תשע"ז קורס מרתוני זה התמקד בארבע המהויות של מסלול החממה ליזמות חינוכית חברתית: מודעות עצמית, ביטוי אישי, חשיבה ביקורתית ואקטיביזם, ומבקש להעמיק בהן ובביטויין בהווייתו והתנהלותו של איש/אשת החינוך הדמוקרטי. בשנה"ל תשע"ח הקורס הפך לחלק ממסע חינוכי, במהלכו בנו הסטודנטים/ות שלושה תוצרים חינוכיים, שאינם שיעור, בסמסטר א', וביצעו אותם הלכה למעשה בסמסטר ב'.
פרוטפוליו/ תלקיט התלקיט הוא אוסף מכוון של חלק מעבודות התלמידים – שנאסף לאורך תהליך הלמידה. התלקיט הוא כלי שמסייע בקידום התלמידים שאותו יוצרים המורה והתלמיד. שלושה מהלכים – רפלקציה, דיאלוג בין המורה לתלמיד והערכה עצמית – הם אלו המבדילים את התלקיט מקלסר …