דיאלוג הוא תהליך תקשורת בסיסי המוביל ישירות לשינוי אישי ואירגוני. הוא מסייע ביצירת סביבה המאופיינת ברמת אמון ופתיחות גבוהה בעלת יכולות התבוננות פנימית גבוהות. דיאלוג מבוסס על הדברים שאנחנו מעריכים ואופן ההגדרה שלהם. הוא עוסק בגילוי הערכים האמיתיים שלנו ובהתבוננות מעבר לתשובות האוטומטיות והשטחיות לשאלותינו. דיאלוג עוסק בהרחבת יכולת ההקשבה שלנו, העירנות, והלמידה שלנו אחד עם השני ואחד מהשני. דיאלוג עוסק בחקירת גבולות המשמעות של המושג אנושיות ביחסים בינאישיים ובכלל.
מהן פדגוגיות דמוקרטיות הפדגוגיה הדמוקרטית עוסקת בהוראה ולמידה הנובעות מרעיונות החינוך הדמוקרטי, ומהפרקטיקות הנוצרות במסגרתו, ויותר מכל היא פדגוגיה של מפגש. אם בחינוך הקונבנציונלי הידע נמצא במרכז מעשה ההוראה והלמידה, ובחינוך הפתוח הילד נמצא במרכז, …
גיליון 07 דצמבר 2018 דיאלוג מגזין המכון הדמוקרטי מי מחליט? דיאלוג עם המשילות – לומדים מאוסטרליה ועושים בישראל |מאת: תומר גקלר רק באמצעות קבלת החלטות קולקטיבית ופתרון בעיות באמצעות שיתוף פעולה יוכלו תושבי דרום אוסטרליה להקים חברה שתשקף את הערכים שלנו. " …
גיליון 07 דצמבר 2018 דיאלוג מגזין המכון הדמוקרטי קולות בנגב: קונפליקטים, אתגרי זהות והבדלים תהומייים (לכאורה) כמצע לפיתוח שיח עמוק ומחבר "קולות בנגב" הוקמה בשנת 1995 כמדרשה פלורליסטית ללמידה, מפגש וחינוך בנגב, על-מנת לתת מענה לצורך בשיח מעמיק ומחבר בין …
מצפן לדיאלוג בין תחומי מרכזממוזער900×900 פיקסלים :דיאלוג :תרבות דמוקרטית :כלים
רצועת קורסי הבחירה היא הרצועה הפותחת את יום המסלול בעשרת השבועות הנוספים של סמסטר א, בשנה הראשונה, עם תום קורס מחשבת החינוך הדמוקרטי, ומונחית על-ידי מרצים/ות חיצוניים/ות ו/או על ידי צוות המסלול עצמו. לסטודנט/ית מתאפשר לבחור אחד מתוך מבחר קורסים שילוו אותו במהלך המשך סמסטר א'.
הובלת תהליך שינוי בית ספרי הינו תהליך מתפתח הפועל במספר מישורים ובתהליכים מקבילים המאפשרים את קיומו. תמונת העתיד של תהליך שינוי מוצלח רואה מערכת בית ספרית אשר מקיים בה עיקרון הפרקטל , לפיו כל יחידת קשר בין אישי/ עשייה/ חשיבה/ מקיימת בתוכה את גרעין העקרונות של החינוך האישי, ומנהלת את עצמה על פיו.
מטרת הפרוטוקול להעמיק דיונים, לייצר דיאלוג עמוק בין השואל או מציג הדילמה לבין קהל העמיתים המשתתף. מתודות – אפשרות אחת ניתן לתת את השאלות למשתתפים בלי שהשואל רואה אותן. אפשרות שניה לאפשר לשואל לראות ולבחור כיוון של שאלה שניה ולהעמיק בה. אפשרות שלישית כל משתתף בוחר סוג שאלה ומעמיק בה
מודל תקשורת מקרבת, שפת הצרכים: דגש על יחסים לעומת דגש על פתרון בעיות התבוננות: מה קרה? תיאור עובדות רגש: שאילת שאלות, ניתן להיעזר בקלפים. דוגמא: מה חי בך עכשיו שאת מספרת את זה? כשזה קרה מה הרגשת? אנחנו יכולים לעזור בזיהוי הרגש במקרה של תקיעות – את עצוב …
מאת: לינה לסקר, עמית גל אסם ואביבית גפני כלי זה פותח על ידי טובה אורבוך כמענה לשאיפה לאפשר מצב שבו כל אחד.ת מעמיק בעולם מושגים שמדבר אליו באופן ייחוד ויחד עם זאת באמצעות הקליידוסקופ, כמו בכלים שלובים, כל הידע הזה הופך לנחלת השלם כולו. הכלי יעיל ל …